Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019 09:51

Πρεβεζάνικη “γωνιά τέχνης” στο κέντρο της Αθήνας με το “Σμιλευτή Χρόνο”

Την ευκαιρία να επισκεφθούν μία πρεβεζάνικη “γωνιά τέχνης” στο κέντρο της Αθήνας στο χρονικό διάστημα 2 έως 12 Δεκεμβρίου θα έχουν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, καθώς η έκθεση “Ο Σμιλευτής Χρόνος” θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη” (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο), εκπροσωπώντας ολόκληρη την περιοχή μας.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 2 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα (ανοικτά Τρίτη-Σάββατο 10.00-20.00 και Κυριακή 10.00-14.00) και θα τα πλαισιώσει με μουσική και τραγούδι ο επίσης Πρεβεζάνος Γιάννης Μπέκας, ενώ θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων από τις ποιήτριες Ελένη Σεργίου και Λίλη Ντίνα.
Για την έκθεση θα μιλήσει η Ιστορικός Τέχνης Αννίτα Πατσουράκη .
Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Πρέβεζας.

Τρεις διαφορετικές αφετηρίες Εικαστικά-Φωτογραφία- Πεζός και Ποιητικός Λόγος σε μια νέα δημιουργική οπτική και μια ενιαία εικαστική σύγκλιση. Τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις σε μια κοινή έκφραση.

Η μία τέχνη διεισδύει εποικοδομητικά στην άλλη. Χρώματα και γεωμετρικά σώματα γίνονται ένα. Φωτογραφίες και σμιλευμένα από τη θαλασσινή αλμύρα και τον χρόνο συντρίμμια που ξέβρασε το κύμα αποκτούν ενιαία εικαστική έκφραση. Η δημιουργική παρέμβαση των καλλιτεχνών συναντάται με την αισθητική διαβρωτική παρέμβαση του χρόνου σε μία γονιμοποιητική διασταύρωση, παρελθόν και το παρόν τέμνονται ως αλληλοσυμπληρούμενη μορφή μιας νέας εικόνας , όπου συνυπάρχουν η άγρια νοσταλγική ομορφιά της φθοράς με την εμπνευσμένη φρεσκάδα της αναζωογονητικής όσμωσης σε μια προσπάθεια προσέγγισης της έννοιας το τι σημαίνει να είσαι κάτω από την σμίλη του αμείλικτου χρόνου

 

Οι συντελεστές

Μπέκας Δημήτρης –Εικαστικά

Γκίζας Βασίλης –Φωτογραφία

Χατζηθεοδώρου Λευτέρης – Πεζός και ποιητικός λόγος