Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 11:11

Lia Hide live στις 22 Δεκεμβρίου στην Πρέβεζα!

Την Κυριακή 22 Δεκέμβρη, η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας, οργανώνει μια πολύ ιδιαίτερη μουσική βραδιά! Μια ονειρική alternative pop συναυλία με τη Lia Hide και το συγκρότημά της.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, εναλλακτικό μουσικό σχήμα με έδρα την Αθήνα. Έχουν κυκλοφορήσει τρία CD, με ποιο πρόσφατο το φετινό “Tells No Fairytales” που έλαβε πολύ θερμές κριτικές σε πολλά εναλλακτικά και νεανικά sites.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το σχήμα έχει παίξει, σχεδόν, σε κάθε γωνιά της χώρας μας, χειμώνα-καλοκαίρι, παρουσιάζοντας το δικό του υλικό, εμπλουτισμένο με εντυπωσιακές, διασκευές-εκπλήξεις (π.χ. Portishead, Nine Inch Nails, Faith No More και πιο πρόσφατα Placebo). Επιπλέον, η Lia Hide και οι συνεργάτες της έχουν εμφανιστεί εκτεταμένα στο εξωτερικό. Μόλις το καλοκαίρι που μας πέρασε, η Ευρωπαϊκή τους περιοδεία, διάρκειας 40 ημερών, απλώθηκε σε 10 χώρες και 28 πόλεις, παρουσιάζοντας την ονειρική, ρομαντική και, ταυτόχρονα, σύγχρονη και δυναμική τους μουσική σε θεατρικές σκηνές και άλλους καλαίσθητους χώρους.

Τα τραγούδια της Lia Hide περιλαμβάνουν στοιχεία από την pop της Kate Bush και της Tori Amos-η ίδια αναφέρει ως κίνητρο να μάθει πιάνο τη Nina Simone-με Alternative Rock ενορχηστρώσεις.

Αξίζει να αναφερθεί πως η συναυλία θα έχει επιπλέον πρεβεζάνικο άρωμα: η ίδια η τραγουδίστρια έλκει καταγωγή από την περιοχή μας, πέρυσι έπαιξε στο Zero Festival και επανειλημμένα εξέφρασε επιθυμία να παίξει στην πόλη μας. Ακόμη τη συναυλία θα ανοίξει ως opening act Άλκηστη Ζαχαρόγιωργα που κατάγεται από την Πρέβεζα, όπου και έζησε τα μαθητικά της χρόνια!

Ελάτε, λοιπόν, σε αυτή την πολλά υποσχόμενη μουσική βραδιά, στην “Όαση”, την Κυριακή 22 Δεκέμβρη!

Γενική Είσοδος: 6 ευρώ

Φοιτητική Είσοδος: 4 ευρώ

Για άνεργους και μαθητές Είσοδος Ελεύθερη.

Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

 

Κριτικές για CD:

“Ο νέος δίσκος της Lia Hide, σίγουρα δεν είναι παραμύθι. Σίγουρα είναι αλήθεια όμως. Από αυτές τις αλήθειες που, στην αρχή ίσως πονάνε, αλλά αν κάνεις λίγο χώρο να ξαπλώσουν δίπλα σου, δεν δαγκώνουν τελικά και τόσο. Τα 8 αυτά τραγούδια είναι μια ολόκληρη ιστορία, ένα τέλειος κύκλος, που από την παγωμάρα της απώλειας, σου δείχνει τελικά το δρόμο στο φως. Στο καλοκαίρι, που φτάνεις εν τέλει όρθιος και ολόκληρος και εσύ.” – George Dimitriadisypogeio.gr

“ κάπως έτσι, η μουσική παίρνει τη μορφή της ψυχανάλυσης, της κάθαρσης. Σου δίνει την ελευθερία και τη δυνατότητα να κρατήσεις το όπλο, να τραβήξεις τη σκανδάλη να πυροβολήσεις ό, τι σε πονάει και σε καταπιέζει.” Maira Zarenti - 3poingmagazine