Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 11:31

Στις 8 Δεκεμβρίου η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του δημοτικού ωδείου Πρέβεζας

Την ετήσια καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 7:30 του απόγευμα στην αίθουσα Νικόλαος Κονεμένος του Πολιτιστικού Κέντρου Πρέβεζας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

programma

Το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1988, επιτελώντας ένα σπουδαίο και καταξιωμένο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο με κοινωνικό χαρακτήρα, αφού παρέχει υψηλού επιπέδου μουσική παιδεία στους νέους της Πρέβεζας, αλλά και μέσα από ένα πλαίσιο ποιοτικών εκδηλώσεων, όπως ρεσιτάλ, συναυλιών, σεμιναρίων, εκπαιδευτικών εκδρομών και συνεργασιών με διεθνείς πολιτιστικούς φορείς, όπως η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και τα Μπαλέτα Bolshoi, μέσω των οποίων μεταδίδονται επιλεγμένες παραστάσεις σε ζωντανή μετάδοση.

Από την ίδρυσή του έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν οι σχολές Πιάνου, Βιολιού, Αρμόνιου, Κρουστών, Κλασικής & Ηλεκτρικής Κιθάρας, Μπουζουκιού, Μονωδίας, Ανωτέρων Θεωρητικών & Σύνθεσης και Παραδοσιακών οργάνων, ενώ λειτούργησαν και οι σχολές Ακκορντεόν, Φλάουτου και Βιολοντσέλου. Το 2008, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προστέθηκε στην επωνυμία του Ωδείου το όνομα «Σπύρος Δήμας», ως ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο Πρεβεζάνο συνθέτη που σήμερα αναγνωρίζεται σε όλη την Ελλάδα.

Στα 31 χρόνια λειτουργίας του, έχουν αποφοιτήσει με πτυχία και διπλώματα περισσότεροι από 80 νέοι, ενώ πολλοί από αυτούς εργάζονται στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας», στελεχώνοντας το επίλεκτο διδακτικό του προσωπικό.