Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 18:41

Γιώργος Ρούγκας και Παντελής Δευτεραίος παρουσιάζουν την "Κρεμόνα" (vid)

Λίγο πριν την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων μιας νέας δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Απ’ τη Βιέννη στη Βαγδάτη» κυκλοφόρησε ένα ακόμη κομμάτι στο youtube.

Πρόκειται για έναν δίσκο στον οποίο συμπράττουν ο Γιώργος Ρούγκας και ο Παντελής Δευτεραίος παρουσιάζοντας 6 ορχηστρικά κομμάτια με βάση την κλασική κιθάρα. Το ηχόχρωμα της κλασικής εποχής, εκπεφρασμένο από την κλασική κιθάρα, βιολί, τσέλο, ενώνεται και συνομιλεί με παραδοσιακά όργανα όπως Νέυ, μπουζούκι, μαντολίνο, φλογέρα αλλά και σύγχρονα όπως ηλεκτρική κιθάρα, ενώ όλα τα κομμάτια αγκαλιάζονται από ένα κοντραμπάσο με τελικό αποτέλεσμα ένα μωσαϊκό πολλών μουσικών μοτίβων και τεχνοτροπιών ανά εποχή και πολιτισμών.

Το τελικό αποτέλεσμα θα κυκλοφορήσει τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου και θα υπογράφεται από τον Γιώργο Ρούγκα στη σύνθεση και τον Παντελή Δευτεραίο στην κλασική κιθάρα. Το κομμάτι που ακολουθεί στο παρακάτω link έχει τίτλο «Κρεμόνα». Η Κρεμόνα (ιταλικά: Cremona‎) είναι πόλη της Ιταλίας, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας και διαθέτει πλούσιο πολιτισμικό υπόβαθρο, κυρίως γύρω από τη μουσική, καθώς στο παρελθόν υπήρξε κέντρο κατασκευαστών μουσικών οργάνων, με πιο γνωστούς την οικογένεια Αμάτι, τον Τζουζέπε Γκουαρνέρι και τον περίφημο Αντόνιο Στραντιβάρι.

Στην «Κρεμόνα» παίζουν: Παντελής Κεραμίδης – βιολί Παντελής Δευτεραίος – κλασική κιθάρα, μοντάζ Ευθύμης Σφαιρόπουλος – κοντραμπάσο Γιώργος Ρούγκας – σύνθεση, ενορχήστρωση.

Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο Noisyland από τον Πάνο Παπακώστα.

 

Πολυμέσα