Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 11:53

Στα Ιωάννινα για το Interreg IPACBC «Ελλάδα-Αλβανία 2014 – 2020» αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας

Σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα στα Ιωάννινα θα συμμετέχει αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων του Δήμου Πρέβεζας, που έχει να κάνει με το χρηματοδοτικό εργαλείο “Interreg IPACBC «Ελλάδα-Αλβανία 2014 – 2020».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα Interreg στηρίζει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Με κοινό ταμείο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της διασυνοριακής περιοχής για να πετύχουν οφέλη και για τις δύο χώρες.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος υλοποιούνται έργα (δράσεις):

  1. Για την Ελλάδα, στους Νομούς, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινα, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λευκάδας

  2. Για την Αλβανία στις Περιφέρειες, Vlorë, Gjirokastër, Korçë και Berat

Τα προτεινόμενα έργα θα πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον δύο φορείς, έναν από κάθε χώρα και να αφορούν στους στόχους του Προγράμματος, που είναι:

 Ενίσχυση των διασυνοριακών υποδομών για μεταφορές, διαχείριση υδάτων και αποβλήτων.

 Αύξηση της αποτελεσματικότητας της περιβαλλοντικής προστασίας και της βιώσιμης χρήσης των φυσικών πόρων.

 Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και της χρήσης ΑΠΕ.

 Βελτίωση της αποτελεσματικότητας της πρόληψης κρίσεων και της διαχείρισης καταστροφών με επίκεντρο τις δασικές πυρκαγιές.

 Διατήρηση των πολιτιστικών και φυσικών πόρων ως προαπαιτούμενο για την τουριστική ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής.

 Ενίσχυση της διασυνοριακής επιχειρηματικότητας, της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και της ανταγωνιστικότητας.

Ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχει στη δράση: «Solis – Cross-border cooperation for energy efficiency using solar energy» στα πλαίσια της 4ης Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων έργων του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 με κωδικό Α4 (Interreg IPACBC Greece-Albania 2014- 2020), συνολικού προϋπολογισμού 1.973.126,23 € και προϋπολογισμού του Δήμου Πρέβεζας ως leader-partner 938.858,00 €.

Συμμετέχει επίσης στην πράξη με τίτλο: «MileSTONES III – Creative cultural cooperation as a tool for stronger tourism capacity and development» (Δημιουργική πολιτιστική συνεργασία ως εργαλείο για ισχυρότερη τουριστική ικανότητα και ανάπτυξη) στο πλαίσιο της 4ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων Έργων του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 με κωδικό Α4 πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής των Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία», συνολικού προϋπολογισμού 999.844,00 € και προϋπολογισμού του Δήμου Πρέβεζας 104.024,00 €.