Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 11:05

Ο «Ύμνος στην Ήπειρο» της συνθέτριας Διαμαντίνας Βραχλιώτη σε πρώτη παρουσίαση στην Ιόνιο Ακαδημία της Κέρκυρας

Την ευκαιρία να ακούσουν για πρώτη φορά τον «Ύμνο στην Ήπειρο» είχαν οι προσκεκλημένοι σε εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στην Ιόνιο Ακαδημία της Κέρκυρας.

Η μουσική και οι στίχοι του έργου, το οποίο παρουσιάστηκε στην εκδοχή του για πιάνο και χορωδιακό σύνολο (2019), γράφτηκαν από τη συνθέτρια και πιανίστα Διαμαντίνα Βραχλιώτη, κατόπιν παραγγελίας του Ηπειρωτικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Η Διαμαντίνα (Μαντώ) Βραχλιώτη γεννήθηκε στην Πρέβεζα και είναι κερκυραϊκής καταγωγής. Οι σπουδές της στη σύνθεση συνεχίζονται μέχρι σήμερα δίπλα σε καταξιωμένους δημιουργούς, όπως οι Χρήστος Αναστασίου, Φίλιππος Τσαλαχούρης και Παναγιώτης Λιαρόπουλος (Berklee College of Music & University of Massachusetts, Boston). Έχει γράψει έργα για σόλο πιάνο, σόλο πνευστά, πιάνο τρίο, κουαρτέτο εγχόρδων, κύκλο τραγουδιών σε ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη και Μαρίας Πολυδούρη, χορωδιακά, ένα συμφωνικό ποίημα, μουσική μπαλέτου καθώς και μουσική για αρχαίο και σύγχρονο θέατρο. Με επαινετικά λόγια για το προσωπικό της ύφος έχουν εκφραστεί οι διεθνώς αναγνωρισμένοι δημιουργοί Alain Louvier, ο οποίος υπήρξε μαθητής του Olivier Messiaen και επί σειρά ετών διευθυντής στο Conservatoire de Paris, καθώς και ο πολυβραβευμένος συνθέτης και ακαδημαϊκός Michael Denhoff.

Ως πιανίστα έχει θητεύσει δίπλα στη διακεκριμένη σολίστ και παιδαγωγό Άλα Χαλάψη (δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί και α΄ βραβείο). Έχει αποσπάσει α΄ και β΄ βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χορωδίας Ορχήστρας Νέων-ΧΟΝ 1998 (κατηγορίες σόλο πιάνο και 4 χέρια).

Είναι ιδρυτικό μέλος του ανεξάρτητου καλλιτεχνικού φορέα ForArt Society.