Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 11:34

Αυτή τη μορφή είχε το Μνημείο του Αυγούστου (photo)

Μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση έκανε στα social media που διαθέτει το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ. Απεικονίζεται το Μνημείο του Αυγούστου και υπάρχει η παρακάτω περιγραφή:

“Πάμε να κάνουμε μια βόλτα με την Πολιτιστική Διαδρομή Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου - Epirus Cultural Route και να δούμε ένα μοναδικό κτίσμα, συγκλονιστικής ομορφιάς που ενεγείρει ο Οκτάβιανός μετά τη νίκη του στο Άκτιο, το 31 π.Χ.

Το Μνημείο του Αυγούστου δεν έγινε μόνο για την αποθέωση του ιδίου αλλά ουσιαστικά εγκαινίασε και τη Νικόπολη. Το μνημείο ήταν αφιερωμένο στον Ποσειδώνα, τον Άρη και τον Απόλλωνα και είχε γλυπτικό διάκοσμο με αμαζονομαχίες, παραστάσεις πλοίων, πομπές και φυτικό διάσκοσμο.

Στην τεράστια πρόσοψη του κτιρίου είχαν ενσωματωθεί 36 έμβολα από τον στόλο της Κλεοπάτρας. Το μνημείο καταστράφηκε τόσο από επιδρομές όσο και από τον θρησκευτικό φανατισμό, ενώ, ακόμα και στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αρχιτεκτονικά μέλη του κτιρίου έγιναν αντικείμενο διαρπαγής από Ιταλούς για τη δημιουργία φυλακίων στην κορυφή του λόφου”.