Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 15:06

Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ εξετάζεται να διοργανωθεί σε Κασσώπη και Νικόπολη

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, σε συνεδρίαση του σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ” εντός του Ιανουαρίου αποφασίστηκε η προσπάθεια συνδιοργάνωσης του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ηπείρου από την Περιφέρεια Ηπείρου, το Υπουργείο Πολιτισμού, τη Chamber Music Hellas και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Ο πρόεδρος Σταύρος Μπένος ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου ότι από τον περασμένο χρόνο υπάρχει διαβούλευση με τον κ. Βάσο Παπαγαπητό, πρόεδρο της Chamber Music Hellas για τη συνδιοργάνωση του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ήπειρο στο πλαίσιο ανάδειξης της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου. Ο κ. Μπένος ενημέρωσε πως αντίστοιχο εγχείρημα έγινε και στη Θεσσαλία και ότι για την περίπτωση της Ηπείρου έχει ήδη ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος δέχτηκε την πρόταση με χαρά. Επίσης, ο πρόεδρος συμπλήρωσε ότι θετικές στη συνδιοργάνωση αυτή είναι και οι αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Chamber Music Hellas (CMH), Lowell Liebermann, θεωρείται ένας από 6 τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής, ο οποίος έχει ήδη επιμεληθεί το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το οποίο για την Αρχαία Νικόπολη και την Κασσώπη σας το παρουσιάζουμε παρακάτω.

Τίτλος του Φεστιβάλ θα είναι «Ανεξερεύνητη Ελλάδα - Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου. Ιστορία, Μύθος και Μουσική στη Γη των Θεών».

 

Συγκεκριμένα τα κονσέρτα πρόκειται να λάβουν χώρα:

 

• τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης,

• την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, στον Αρχαιολογικό Χώρο των Γιτάνων (αρχαίο θέατρο)

• την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κασσώπης (μικρό θέατρο)

• την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, στο ναό της Παρηγορήτισσας στην Άρτα, αφού θα έχει προηγηθεί πολιτιστικός περίπατος στην πόλη (Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας).

• το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης.

 

Το πρόγραμμα:

 festival1

festival2