Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 11 Απριλίου 2020 11:01

Πολύ κοντά στο να αποτελέσει πολιτιστική κληρονομιά UNESCO είναι το Συρράκο

Είχαμε αναφερθεί σε ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr στο φάκελο που υπέβαλε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (δείτε ΕΔΩ), ώστε να εγγραφεί ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στα ορεινά  χωριά Βλάστη, του νομού Κοζάνης και Συρράκο, του Νομού Ιωαννίνων, στον  Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της  Ανθρωπότητας (Σύμβαση UNESCO 2003).

9247cd6077172d58bb016eb0c67bf06f XL

Με ανάρτησή του στα social media ο επιχειρηματίας και υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας με τη ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές Σπύρος Κυριάκης, έπειτα από επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο, ανέφερε σχετικά: “Η αίτηση που κατέθεσε το Υπ. Πολιτισμού για να ενταχθεί η παραδοσιακή γιορτή του Συρράκου στην λίστα της παγκόσμιας άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είναι σε πολύ καλό δρόμο και όλα δείχνουν πως μέχρι τον δεκαπενταύγουστο θα έχει τελεσφορήσει θετικά!”.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ δόθηκε μεγάλη έμφαση από πλευράς όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η σχετική εξέλιξη, εφόσον είναι θετική, χαροποιεί ιδιαίτερα τους απανταχού Συρρακιώτες, αλλά και Ηπειρώτες.