Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 01:45

Η Ατραπός του βιβλίου υποδέχεται τον Γιώργο Συμπάρδη

Η Ατραπός του βιβλίου υποδέχεται τον Γιώργο Συμπάρδη. Το μυθιστόρημά του "ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΑΜΟΥ" βραβεύτηκε με το ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ 2012, το ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ και το ΒΡΑΒΕΙΟ λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και το έργο του:

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

«Άνετα μπορούμε να τοποθετήσουμε τον Γιώργο Συμπάρδη ανάμεσα στους πέντε, ας πούμε, σημαντικότερους μυθιστοριογράφους της μεταδικτατορικής περιόδου.

Η «Υπόσχεση γάμου» εκτυλίσσεται στην Καλλιθέα, στο Φάληρο, στα Πετράλωνα, στον Ταύρο. Στις σελίδες της παρελαύνουν γύρω στα τριάντα πρόσωπα - άντρες, γυναίκες, παιδιά, μεσήλικες, εργαζόμενοι, συνάδελφοι, φίλοι, γονείς, πεθερικά. Τι είναι εκείνο που κάνει κάποιους ανθρώπους να βρίσκονται αιωνίως κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλο κι άλλους να διασταυρώνονται απλώς και να φεύγουν; Η «Υπόσχεση γάμου» είναι ένα πυκνότατα υφασμένο χρονικό χειρονομιών, κινήσεων, εντυπώσεων και υποθέσεων. ..Γιατί τη διαβάζουμε; Γιατί ο συγγραφέας βάζει ένα στοίχημα και το πετυχαίνει. Να δημιουργήσει μέσα από τα περίπου αδιάφορα για τα οποία μιλάει, έναν ρυθμό που παραπέμπει στην αδιαφανώς τετριμμένη λέξη ζωή.»

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/1/2013, ώρα: 19:00 στην «ΟΙΚΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ» (Σαπουντζάκη 6)