Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 19:54

Έρχεται το 18ο Preveza Jazz Festival με Έλλη Πασπαλά, Gadjo Dilo, Human Touch και Christos Tambouratzis project (video)

Το Σάββατο 15 Αυγούστου ανοίγει η αυλαία του 18ου Preveza Jazz Festival, το οποίο φέτος λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία, θα "μετακομίσει" προσωρινά στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» με προσκεκλημένους την Έλλη Πασπαλά με το Elly loves Jazz , τους Gadjo Dilo, τους Human Touch και το Christos Tambouratzis project.

Το πρωί της Τετάρτης οι διοργανωτές του Preveza Jazz Festival παρέθεσαν συνέντευξη τύπου σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως το φετινό Φεστιβάλ υπόσχεται δυο μοναδικές βραδιές που σκοπεύουν να αφήσουν αξέχαστο αυτό το καλοκαίρι.

IMG 7136

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Γιώργος Μήτσιος αναφέρθηκε στην περίεργη φετινή συγκυρία που διεξάγεται το 18ο Φεστιβάλ και ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια, το δήμο αλλά και τους μεγάλους χορηγούς που συνέβαλλαν τα μέγιστα για την πραγματοποίησή του.

“Το φεστιβάλ γινόταν πάντα στα τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου. Φέτος η όλη διαδικασία μας πήγε πίσω και είχαμε σκεφτεί να μην το κάνουμε καθόλου, αλλά επειδή έγκαιρα είχαμε υποβάλλει πρόταση στο Υπουργείο Πολιτισμού για επιχορήγηση η οποία εγκρίθηκε -και μας τιμά αυτό- μπήκαμε στον πειρασμό να το κάνουμε φέρνοντας πιστεύω τα καλύτερα ονόματα στην ελληνική τζαζ σκηνή και όχι μόνο” είπε ο κ. Μήτσιος, σημειώνοντας πως το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπονται.

“Οι θεατές θα είναι καθιστοί και θα φορούν μάσκα κατά την είσοδο και έξοδο στο χώρο αλλά και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Είναι ένα στοίχημα και πιστεύουμε ότι το κοινό είναι αρκετά πειθαρχημένο και θα απολαύσει τις συναυλίες” κατέληξε ο κ. Μήτσιος, ενώ η αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Πρέβεζας κα Κωνσταντάκη επανέλαβε πως θα τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις που προβλέπονται για να πραγματοποιηθεί ένα ξεχωριστό φεστιβάλ για την περιοχή.

IMG 7130

Κλείνοντας ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου εξέφρασε τη χαρά του που παρά τις δύσκολες συνθήκες θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Preveza Jazz Festival και συνεχάρη τους διοργανωτές που συνεχίζουν αυτό το θεσμό και κάθε χρόνο κάνουν κι ένα βήμα παραπάνω. Ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε το Υπουργείο Πολιτισμού και τους χορηγούς που στηρίζουν το Φεστιβάλ και επισήμανε πως η Περιφέρεια Ηπείρου, στήριζε και θα συνεχίσει να στηρίζει αυτό το θεσμό.

IMG 7132

Το φεστιβάλ θα ξεκινά στις 21.00, η είσοδος θα γίνει με προσκλήσεις και τηρώντας το πρωτόκολλο ασφάλειας.  Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.45 και οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη προσέλευση προκειμένου να μην δημιουργηθεί συνωστισμός..

Πού μπορείτε να προμηθευτείτε προσκλήσεις:

  • Με ένα email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τίτλο ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ και υποδεικνύοντας στο μήνυμα « Θα ήθελα μια πρόσκληση για την ….(ημέρα-ες) στο όνομα …..». Στην είσοδο την ημέρα της συναυλίας θα πείτε μόνο το όνομα σας !
  • Στο Δήμο Πρέβεζας πρωινές ώρες.
  • Στο βιβλιοπωλείο Κύκλος, στο Art Café –Μποτίλια στο Πέλαγος και στο Diem

 

Το διήμερο- έκπληξη ξεκινάει το Σάββατο 15 Αυγούστου με το Christos Tambouratzis Project. O Χρήστος Ταμπουρατζής, δεξιοτέχνης κιθαρίστας και συνθέτης με συνοδεία εκλεκτών μουσικών του και τη μοναδική τραγουδίστρια Marianna Seas θα μας ξεναγήσει στην μουσική που τον έκανε γνωστό σε Ελλάδα, Ευρώπη , Αμερική και Καναδά. Ακολουθεί το μοναδικό μουσικό σχήμα των Gadjo Dilo που «παντρεύει» την gypsy jazz και swing μουσική παράδοση, με τους ήχους και τα χρώματα του παλιού ελληνικού τραγουδιού αλλά και μια κεφάτη παρέα που αγαπά να αυτοσχεδιάζει, να δημιουργεί και να πειραματίζεται.

62be51e7148d66c50387d885cec3c571 XL

Την Κυριακή 16 Αυγούστου οι Human Touch το πιο αναγνωρίσιμο σχήμα της ελληνικής τζαζ σκηνής επιστρέφει στην Πρέβεζα μετά από 17 χρόνια για ένα «ανθρώπινο άγγιγμα» σ’ αυτήν την εποχή που το έχουμε τόσο ανάγκη. Οι David Lynch, Σταύρος Λάντσιας και Γιώτης Κιουρτσόγλου, με την ιδιαίτερη τους ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο της μουσικής, θα μας μαγέψουν με ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων. Η κάθε τους εμφάνιση έχει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω της πλέον ελευθερίας που νιώθουν μεταξύ τους να ταξιδεύουν μέσα από τον αυθορμητισμό της στιγμής…και ξέρουν να το μοιραστούν.

Το highlight της βραδιάς είναι η Έλλη Πασπαλά με τους εξαιρετικούς μουσικούς της στο πρόγραμμα ELLY LOVES JAZZ αφιερωμένο στη μεγάλη μουσική παράδοση της τζαζ, της μουσικής που άνθισε στην καρδιά της Αμερικής, το οποίο επιμελούνται η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Λίνα Νικολακοπούλου. Η μεγάλη ερμηνεύτρια που έχει συνδέσει τη φωνή της με μερικά από τα πιο αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο από τη μαγεία τραγουδιών που σφράγισαν με τις φωνές τους η Billie Holiday, η Ella Fitzgerald, η Nina Simone, o Nat King Cole και ο Frank Sinatra.

Πολυμέσα