Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 10:22

“Η γυναίκα της Ζάκυθος” στις 26 Αυγούστου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας

Ο Δήμος Πρέβεζας μετά την άρση της απαγόρευσης πραγματοποίησης εκδηλώσεων στην Ήπειρο , συνεχίζει τις προγραμματισμένες δράσεις του για το πολιτιστικό καλοκαίρι 2020.

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου ώρα 21:00 στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” υποδέχεται την Πρεβεζάνα ηθοποιό Κατερίνα Γκατζόγια στην καθηλωτική παράσταση “Η Γυναίκα της Ζάκυθος”.

Το έργο του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώτη γράφτηκε στη Ζάκυνθο, με αφορμή τα αισθήματα που κατέκλυσαν τον Σολωμό, όταν είδε γυναίκες από το πολιορκημένο Μεσολόγγι να αντιμετωπίζουν κατάμουτρα τη λεκτική βία και την ταπείνωση από μια δύσμορφη, εμπαθή Γυναίκα του νησιού, επειδή ζητούσαν τρόφιμα για τους έγκλειστους άνδρες τους, γεγονός που προκάλεσε αρχικά τρόμο στον Ποιητή, που δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί επί τόπου αυτές τις Μεσολογγίτισσες.

Μ’ αυτό το έργο του όμως ανίχνευσε το αίσθημα του φόβου για το «κακό» και φέρνοντας στο φως τις αιτίες του, μας άφησε μια διαχρονική παρακαταθήκη ανθρωπισμού και αυτογνωσίας.

Συντελεστές

Διδασκαλία Ερμηνείας, Δραματουργία–Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Μουσική Σύνθεση: Βαγγέλης Γιαννάκης

Σχεδιασμός Ενδύματος, Μακέτες: Αριστείδης Πατσόγλου

Φωτογραφίες : Φοίβος Αβδελιώδης

Ερμηνεύει η Κατερίνα Γκατζόγια

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με δελτίο εισόδου.

Δελτία εισόδου διατίθενται στο Γραφείο Πολιτισμού (πρώην Λαϊκή Αγορά Πρέβεζας), στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας, και στον χώρο του Κηποθεάτρου.

Είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας από το κοινό.

 

Η προγραμματισμένη για τις 23 Αυγούστου παράσταση “Μικρά νυχτερινά μάγια” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 του μήνα στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.