Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 02:32

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας "Borders" στην Πρέβεζα

Την Έκθεση φωτογραφίας των 25 βραβευμένων φωτογραφιών από τον πανελλήνιο διαγωνισμό του “Photometria Festival 2012” με τίτλο “Borders” φιλοξενεί η Πρέβεζα μέχρι και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.

IMG 6641 copy

Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Οικία Αθανασιάδη και όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας-Παράρτημα Πρέβεζας κ. Λιάσκος πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΕΦΕ που έχει ως σκοπό να φέρει ακόμη περισσότερους πιο κοντά στη φωτογραφία και τις δράσεις της ΕΦΕ.

Το θέμα της έκθεσης είναι τα «Σύνορα»(Borders), μια λέξη που έχει ταυτιστεί με την οροθετική γραμμή που προσδιορίζει τα όρια μεταξύ των λαών και στη φετινή διοργάνωση φωτογράφοι κλήθηκαν σε μια δημιουργική σύνθεση αποτύπωσης με σκοπό, όχι μόνο να καταδείξει το ιδιαίτερο ενός πολιτισμού, μιας κοινωνίας, μιας χώρας, αλλά και οτιδήποτε ενώνει ή μπορεί να ενώσει.

Όρια που θέτουμε στην καθημερινότητα μας, ηθικά, υπαρξιακά, κοινωνικά κ.α. Σύνορα που υπάρχουν δίπλα μας, μέσα μας, στις γειτονιές, στις χώρες, σημεία πολιτισμού δίχως όρια, κοινούς χώρους έκφρασης και επικοινωνίας.

IMG 6642 copy

«Με τέτοιου είδους συνεργασίες επιτυγχάνουμε τη βιωσιμότητα και στους δύο πολιτιστικούς οργανισμούς, καθώς επίσης αναβαθμίζουμε και την ποιότητα του πολιτιστικού αγαθού που προσφέρουμε και οι δύο, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η φωτογραφία» τόνισε στο atpreveza.gr ο κ. Παναγιώτης Παπουτσής εκ μέρους του Photometria Festival, ενώ ο κ. Λιάσκος επισήμανε πως αυτή ήταν η πρώτη συνεργασία με τη Photometria, αλλά σίγουρα θα έχει και συνέχεια με πολλές ακόμη δράσεις.

IMG 6597 copy

Με αφορμή την έκθεση νωρίτερα το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε διάλεξη από τον κ. Μηνά Παπαδόπουλο με τίτλο Εικόνα.Λόγος, όπου ο εισηγητής ανέλυσε τον τρόπο που οι λειτουργίες του κειμένου και της εικόνας μεταφέρουν νόημα και πως μπορούν να συνδυαστούν και να «συνεργαστούν» για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η έκθεση θα βρίσκεται στην Οικία Αθανασιάδη (Λ. Βύρωνος & Σαπουντζάκη) έως και την Κυριακή 24.02.2013.

(Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 18:00-20:30 Σάββατο & Κυριακή 11:00-13:00 & 19:00-21:00).

Επισκέψεις μαθητών μπορούν να πραγματοποιηθούν καθημερινά κατόπιν ραντεβου. Πληροφορίες: Κορωναίου Κατερίνα τηλ. 6936.565270, Βλαχοπούλου Άννυ τηλ. 6979.447006