Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 10:50

Στο 3o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας θα συμμετάσχει η Πρεβεζάνα ποιήτρια Άννα Αφεντουλίδου

Το 3o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας με θεματικό τίτλο «NationalPoets» («Εθνικοί Ποιητές») θα πραγματοποιηθεί στις 10 -13 Δεκεμβρίου 2020 ζωντανά από το διαδίκτυο και σχεδιάζει να φιλοξενήσει 60 ποιητές και ποιήτριες από 16 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Παράλληλα θα φιλοξενήσει στο πρόγραμμα του την Απονομή των Ελληνικών Βραβείων Ποίησης «Jean Moréas» 2020 (Σάββατο 12.12.2020). Πρόκειται για την ετήσια διοργάνωση κατά την οποία απονέμονται τα Βραβεία «Jean Moreas» για την ελληνική ποιητική τέχνη και την ελληνική ποιητική παραγωγή σε όλο της το φάσμα. Περισσότερα για «Jean Moréas»

Στο τετραήμερο on line event θα πραγματοποιηθούν 6 συναντήσεις διάρκειας έως 3 ώρες, όπου θα παρουσιάζονται με αναγνώσεις, μέσω ζωντανής σύνδεσης, οι φιλοξενούμενοι ποιητές και ποιήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν διαδικτυακά προσκεκλημένοι εκπρόσωποι φορέων, επώνυμοι πανεπιστημιακοί και λογοτέχνες ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλίες, αναγνώσεις, προβολές, παρουσιάσεις, στρογγυλές τράπεζες, αφιερώματα, μουσικά μέρη κ.λπ.

Το φεστιβάλ διοργανώνουν το «Γραφείον Ποιήσεως» και το λογοτεχνικό site «Culture Book» με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Αχαϊας, καθώς επίσης αξιώνεται της Αιγίδας της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Συμμετοχή από την Πρέβεζα: 

Άννα Αφεντουλίδου-ποιήτρια. Ανάγνωση ποιημάτων. Στρογγυλό τραπέζι: "Η θεραπευτική λειτουργία της ποίησης στην εκπαίδευση".

Συμμετοχή με 2 Videopoems (βιντεοσκοπημένα στην Κυανή Ακτή Πρέβεζας)

Μετάφραση-παρουσίαση: Νικηφόρος Κοντομίχης-Αφεντουλίδης

Editing: Οδυσσέας Κοντομίχης-Αφεντουλίδης

https://www.culturebook.gr/patras-world-poetry-festival/anna-afentoulidou-pwpf-2020