Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 01:29

Το ταξίδι της ψηφίδας…

Ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού προστέθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου της Νικόπολης.

Οι μαθητές ταξιδεύουν με ένα παραμύθι τριάντα έξι σελίδων στον κόσμο του ψηφιδωτού από την προϊστορική έως την βυζαντινή περίοδο. Μαθαίνουν τα μυστικά της τέχνης του ψηφιδωτού και ακολουθούν όλα τα στάδια της δημιουργίας τους. Στη συνέχεια δημιουργούν το δικό τους ψηφιδωτό.

"Το ταξίδι της ψηφίδας" ψηφιοποιήθηκε και μπορείτε να το ξεφυλλίσετε οnline κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο http://www.lgepka.gr/psifida/psifida.html

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ΛΓ Εφορείας Κλασσικών και προϊστορικών αρχαιοτήτων κ. Χριστίνα Μερκούρη η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος και η συγγραφή του παραμυθιού οφείλονται στην επιμέλεια και την φαντασία της αρχιολόγου του έργου Γεωργίας Μερτή η οποία με τις πολύτιμες υποδείξεις τους μουσειοπαδαγωγού Αλεξίας Μπαρδάκη μας ταξιδεύει στο χώρο και το χρόνο.

Την εικονογράφηση του προγράμματος επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα η γραφίστρια της ΛΓ εφορείας Ρωξάνη Βλαχοπούλου ενώ ο συντηρητής Κώστας Λάμπας με επιμέλεια επεξεργάστηκε τα στάδια του ψηφιδωτού που οδηγούν τους μαθητές να γνωρίσουν τα μυστικά του μέσα στο εργαστήρι.

Στην όλη προσπάθεια σημαντική ήταν η συμβολή των συντηρητών αρχαιοτήτων της εφορείας Δημήτρη Καρβελά και Γεωργίας Τσιώπου αλλά και της αρχαιολόγου Πολυξένης Μπάρκα.