Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 14:36

Δύο παραστάσεις σε Κασσώπη και Νικόπολη στα πλαίσια του «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2021»

Μία παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης και μία παράσταση στην αρχαία Νικόπολη περιλαμβάνει ο Θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» που θα πραγματοποιηθεί για 2η συνεχή χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία 4 Frontal θα παρουσιάσει στον αρχαιολογικό χώρο Κασσώπης την παράσταση «Η εκπαίδευση εις τα του οίκου διά νεαρές κορασίδες» και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Artifactory» θα παρουσιάσει στην αρχαία Νικόπολη την παράσταση «4 ποιήματα για τη Νικόπολη».

Αρχαία Κασσώπη 2

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού εγκρίθηκαν 70 παραγωγές, συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000€, οι οποίες θα παρουσιαστούν από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, ανά την επικράτεια, εκτός Αττικής,  σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3028/2002 και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Από αυτές, οι 27 είναι θεατρικές παραστάσεις, οι 15 μουσικές παραγωγές, οι 8 παραστάσεις χορού, 8 παραστάσεις μουσικού θεάτρου, 6 αφορούν σε εικαστικές δράσεις και 6 σε παιδικό θέατρο.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία ανέλαβε,το μεγαλύτερο μέρος παραγωγής του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2020» είναι ο φορέας, ο οποίος -σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ- αναλαμβάνει την διοικητική και οργανωτική ευθύνη του προγράμματος και για το 2021.