Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 10:55

"Ιφιγένεια εν Αυλίδι" τον Ιούλιο στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

Την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, θα "φιλοξενήσει" στις 21 Ιουλίου το Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης.

Ο Θέμης Μουμουλίδης δημιουργεί μια παράσταση που στοχάζεται πάνω στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, με όχημα τη νέα μετάφραση του έργου από την Παναγιώτα Πανταζή. Την παράσταση διατρέχει ένα ολοκληρωμένο μουσικό έργο του συνθέτη Σταύρου Γασπαράτου, ο οποίος εμπνέεται από τη μορφή της Ιφιγένειας, δημιουργώντας μια παράλληλη, δική του αφήγηση, σε διάλογο με τη σκηνοθεσία.

ifigenia1216370

Να σημειώσουμε πως η μέγιστη δυνατή χωρητικότητα του Ωδείου έχει οριστεί στις 900 θέσεις θέασης, ο ακριβής αριθμός των εισερχομένων, ωστόσο, θα καθοριστεί λαμβάνοντας υπόψη τις κυβερνητικές οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν την περίοδο εκείνη για την αποτροπή διασποράς της COVID-19.

 

Μετάφραση Παναγιώτα Πανταζή

Σκηνοθεσία Θέμης Μουμουλίδης

Σκηνικό Γιώργος Γαβαλάς

Κοστούμια Νίκη Ψυχογιού

Μουσική - Μουσική διδασκαλία Σταύρος Γασπαράτος

Κίνηση Σεσίλ Μικρούτσικου

Φωτισμοί Νίκος Σωτηρόπουλος

Σύμβουλος δραματολόγος Καίτη Διαμαντάκου

Επιστημονική συνεργάτιδα Κατερίνα Διακουμοπούλου

Φωτογραφίες Ελίνα Γιουνανλή

Artwork Ιφιγένεια Βασιλείου

Διεύθυνση - Οργάνωση παραγωγής Σταμάτης Μουμουλίδης

Παίζουν Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Παντελής Δεντάκης, Ιωάννα Παππά, Άκης Σακελλαρίου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Γιώργος Χρυσοστόμου, Ιουλία Γεωργίου, Άλκηστις Ζιρώ, Σοφία Κουλέρα, Ειρήνη Λαφαζάνη, Ιωάννα Λέκκα, Λένα Μποζάκη, Αγγελική Νοέα, Σάντυ Χατζηιωάννου.

Χορός Ιουλία Γεωργίου, Άλκηστις Ζηρώ, Σοφία Κουλέρα, Ιωάννα Λέκκα, Λένα Μποζάκη, Αγγελική Νοέα, Δανάη Πολίτη, Σάντυ Χατζηιωάννου

Παραγωγή 5η Εποχή Τέχνης, Εταιρεία Τέχνης ArsAeterna, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας