Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 13:46

Ξεκινά την Πέμπτη το 20ο Preveza Jazz Festival (video)

Ένα εκρηκτικό τετραήμερο στις 26,27,28 και 29 Μαΐου στην παραλία της Πρέβεζας μας υπόσχονται οι διοργανωτές του Preveza Jazz Festival, το οποίο φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια!

MVI 0298.00 00 26 20.Still001

Μετά από 2 χρόνια πανδημίας το φεστιβάλ επιστρέφει και πάλι σε ανοιχτό χώρο, αυτή τη φορά στην πλατεία Ανδρούτσου, πάντα χωρίς εισιτήριο, για να βάλει και φέτος την πόλη σε ρυθμούς jazz και να ανοίξει την αυλαία για το φετινό πολιτιστικό Καλοκαίρι της Πρέβεζας.

Το πρωί της Τετάρτης οι διοργανωτές του Preveza Jazz Festival παρέθεσαν συνέντευξη τύπου με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Γιώργο Μήτσιο να ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια, το δήμο, τους χορηγούς, τα μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής “Preveza Jazz Festival” αλλά και τους εθελοντές που συνέβαλλαν τα μέγιστα για την πραγματοποίησή του όλα αυτά τα χρόνια.

“Συμπληρώνονται 20 χρόνια και τυχαίνει η φετινή διοργάνωση να συμπίπτει και με την επιστροφή στην “κανονικότητα” γιατί τα δυο τελευταία χρόνια ήταν χρόνια covid. Εμείς δεν σταματήσαμε βέβαια, κάναμε τις εκδηλώσεις μας απλώς δεν είχαν το διεθνή χαρακτήρα, χωρίς αυτό να μειώνει τη σημασία τους” είπε ο κ. Μήτσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με το Athens Jazz Festival και τις Πρεσβείες, ενώ έκανε μια σύντομη αναδρομή σε αυτά τα 20 χρόνια του φεστιβάλ, στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές μιας διοργάνωσης που κατάφερε να γίνει θεσμός για την πόλη και όχι μόνο.

MVI 0298.00 08 56 09.Still005

Στη σημασία του Preveza Jazz Festival για την πόλη αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός σημειώνοντας πως ο δήμος Πρέβεζας βρίσκεται και φέτος στο πλευρό του Φεστιβάλ και θα συνεχίσει να είναι αρωγός στη διοργάνωση με κάθε τρόπο.

MVI 0298.00 10 37 01.Still003

Κλείνοντας ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου από την πλευρά του ευχαρίστησε τους διοργανωτές που συνεχίζουν να προσφέρουν εθελοντικά για να πραγματοποιείται ένα Φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός όχι μόνο για την Πρέβεζα αλλά και διεθνώς και υπογράμμισε πως η Περιφέρεια στήριζε και θα συνεχίσει να στηρίζει το Preveza Jazz Festival. “Μακάρι και άλλοι να κάνουν τέτοιες ενέργειες. Εμείς θα είμαστε εδώ να τους στηρίξουμε για να μπορέσει η Πρέβεζα και η ευρύτερη περιοχή να αποκτήσει τέτοια δρώμενα, όπως είναι και το Χορωδιακό Φεστιβάλ και μια σειρά από άλλα, για να προαχθεί ο πολιτισμός μας αλλά ταυτόχρονα να τονωθεί και ο τουρισμός της περιοχής.

Το πρόγραμμα

Πέμπτη 26 Μαΐου

Ώρα έναρξης 21:00

AVEC Ποπ-φολκ (Αυστρία)

Παρασκευή 27 Μαΐου

Ώρα έναρξης 21:00

Φιλαρμονική "Ορφεύς" Πρέβεζας

Κρoταλάρτα Κρουστά

Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας τζαζ σχήμα

Noisy Few τζαζ-μπλουζ

Fridays ελληνικό έντεχνο

Σάββατο 28 Μαΐου

Τζαζ. Ώρα έναρξης 21:00

Gypseons Gypsy Jazz (πιάνο μπουζούκι κιθάρα)

Kika Sprangers Quintet Jazz (Ολλανδία)

Κυριακή 29 Μαΐου

Ώρα έναρξης 21:00

Karin Hammar Fab 4 Τζαζ  (Σουηδία)

Νίκος Πορτοκάλογλου "ΕΝΑ ΦΩΣ ΑΝΑΜΜΕΝΟ" μαζί με Βίκυ Καρατζόγλου και Βύρωνα Τσουράπη

 

Πολυμέσα