Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 03:33

«Ένα χωριό ζωγραφισμένο σε πορτραίτα» στην Πρέβεζα

Πριν από πέντε περίπου χρόνια κάνοντας το γύρο της Ηπείρου ο Μπαρτ Έλφρινγκ επισκέφτηκε και το Άνω Κοτσανόπουλο, εντυπωσιάστηκε όπως επισημαίνει από το περιβάλλον και τους ανθρώπους του χωριού και αποφάσισε να γίνει μόνιμος κάτοικος του χωριού.

Στον ελεύθερο χρόνο του ζωγράφισε τα πορτραίτα των κατοίκων, ιστορίες καθημερινές που αποτυπώνουν τον μόχθο, την κούραση και την αγωνία . Η έκφρασή τους έχει να κάνει με την σκληρή ζωή που περνούσαν" τονίζει ο καλλιτέχνης ο οποίος χρησιμοποιώντας τα ίδια χρώματα στα έργα του επιθυμεί να πραγματοποιήσει ένα σύνολο, μια εικόνα ενότητας στα πορτραίτα.

bart

Αυτές τις μέρες τα έργα του παρουσιάζονται σε έκθεση που πραγματοποιείται στον πολυχώρο της Λαικής Αγοράς στην Πρέβεζα και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου .

Παράλληλα με την έκθεση προβάλλεται και ντοκιμαντέρ το οποίο αποτυπώνει την ζωή του χωριού και καταγράφει τις προσωπικές ιστορίες των κατοίκων του Άνω Κοτσανόπουλου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης ο οποίος κατάγεται από το Ανω Κοτσανόπουλο .

Στον χαιρετισμό του ο κ.Μπαϊλης εξέφρασε την συγκίνησή του για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Μπάρτ χαρακτηρίζοντας τους ανθρώπους που ζουν στο Κοτσανόπουλο αλλά και σε όλη την ελληνική ύπαιθρο ως ήρωες οι οποίοι με την στάση ζωής , το ήθος και την δύναμη που επέδειξαν αποτελούν πρότυπο για όλη την ελληνική κοινωνία.

Η έκθεση του Ολλανδού ζωγράφου θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 11 Ιουλίου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος δεν πουλά τα έργα του αλλά αποτελούν κομμάτι της προσωπικής του συλλογής.