Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013 03:34

Αναζητούνται φωτογραφίες για μαχητές των οχυρών του 40-41, που κατάγονται από την Πρέβεζα

Σε μία πρωτοβουλία διατήρησης της ιστορικής μνήμης προχωρά ο Σύνδεσμος Φίλων των οχυρών Μακεδονίας και Θράκης 1940-41 και σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται πληροφορίες και φωτογραφίες για τρία πρόσωπα, που έχουν καταγωγή από το Νομό Πρέβεζας.

Ως ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης προς όσους έλαβαν μέρος στη «Μάχη των Οχυρών 6-9 Απριλίου 1941», στα Οχυρά της Μακεδονίας και Θράκης, στη «Γραμμή Μεταξά», εναντίον των πολυάριθμων ναζιστικών γερμανικών δυνάμεων, ο Σύνδεσμος δημιουργεί αρχείο με τις φωτογραφίες των αξιωματικών και οπλιτών που έλαβαν μέρος σ' αυτήν. Σκοπός είναι η έκδοση λευκώματος φωτογραφιών.

Αναζητούνται φωτογραφίες (με στολή ή με πολιτικά) Πρεβεζάνων, που έλαβαν μέρος στην αναφερθείσα μάχη. Ήδη έχουν αποσταλεί οι σχετικές επιστολές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για έναν μαχητή των οχυρών που δεν είναι στη ζωή, το γράμμα ήρθε σε κάτοικο Πρεβέζης, που έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με το θανόντα, ενώ οι συγγενείς του στρατιώτη που πολέμησε στα οχυρά, κατάγονται από χωριό της Δ.Ε. Ζαλόγγου, όπου και μεταβιβάστηκε η επιστολή.