Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 03:40

"Αντιθέσεις" από την ΕΦΕ Πρέβεζας

Οι «Αντιθέσεις» είναι το θέμα της φετινής έκθεσης φωτογραφίας που πραγματοποιεί για 6η χρονιά η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία-Παράρτημα Πρέβεζας στην παραλία της Πρέβεζας μπροστά από το δικαστικό μέγαρο.

Αντιθέσεις χρωμάτων, αντιθέσεις συναισθημάτων, αντιθέσεις σχημάτων, αντιθέσεις σκέψεων και πολλές ακόμη αντιθέσεις από την καθημερινότητα ενέπνευσαν τα μέλη της ΕΦΕ Πρέβεζας, τα οποία με μεράκι δημιούργησαν και φέτος μια ξεχωριστή έκθεση, της οποίας ένα κομμάτι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από ένα περίπου μήνα στο 2ο Φεστιβάλ φωτογραφίας Μεσολογγίου, αποσπώντας πολύ επαινετικές κριτικές.

«Φέτος έχουμε ένα λίγο διαφορετικό θέμα, είναι οι αντιθέσεις. Όλες οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες και γύρω από ένα ευρύ θέμα, αφού οι αντιθέσεις υπάρχουν παντού γύρω μας και είπαμε να είναι λίγο πιο καλλιτεχνικό και δύσκολο σαν θέμα σε σχέση με τα προηγούμενα θέματα που είχαμε. Είναι μια καλή έκθεση, η οποία πριν ένα μήνα περίπου παρουσιάστηκε και στο Φεστιβάλ Μεσολογγίου όπου ήταν άλλες 15 λέσχες από όλη την Ελλάδα και απέσπασε πολύ καλές κριτικές και ελπίζω να αρέσει και εδώ στο κοινό της πόλης» τόνισε στο atpreveza.gr ο Πρόεδρος της ΕΦΕ κ. Δημήτρης Λιάσκος, σημειώνοντας πως ανάμεσα στις φωτογραφίες που εκτίθενται υπάρχουν και έργα παιδιών από το μαθητικό τμήμα, δηλαδή παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι αυτό το τμήμα αποδίδει και για αυτό θα συνεχίσει να λειτουργεί και για τρίτη χρονιά με τα μέλη της ΕΦΕ να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό.

Αναφερόμενος στη χρονιά που κλείνει ουσιαστικά με το τέλος της έκθεσης ο κ. Λιάσκος επισήμανε πως η ΕΦΕ είχε μια σειρά από πολλές δραστηριότητες με εκθέσεις, διαλέξεις, πορτφόλιο, και στα οποία η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και υπογράμμισε πως και τη νέα χρονιά 2013-2014 η ΕΦΕ θα συνεχίσει το ίδιο δραστήρια προσπαθώντας να προσελκύσει ακόμη περισσότερους στο μαγικό κόσμο της φωτογραφίας.

IMG 0788

Η έκθεση θα βρίσκεται μπροστά στο χώρο των δικαστηρίων μέχρι τις 17 Αυγούστου και είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά από τις 07:00 μ.μ. έως τις 12:00 το βράδυ.

Αναλυτικά στην έκθεση συμμετέχουν οι:

ΑΝΝΥ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΒΟΥΛΑΚΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΖΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΛΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΗΝΙΩΤΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΣΚΟΣ

ΕΛΛΗ ΠΑΠΑΡΟΙΔΑΜΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗΣ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΡΑΝΟΥΛΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΦΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΤΖΙΜΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΕΓΓΕΛΙΔΗ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΙΟΚΟΣ

και τα παιδιά

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΚΙΤΣΟΣ

ΑΘΗΝΑ ΓΚΟΛΙΑ

ΑΛΚΗΣ ΓΚΟΛΙΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΕΣΚΟΣ

ΕΥΑ ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

ΛΙΝΑ ΣΑΚΚΑ