Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 11:16

«Να ζεις σε Καράβι», σήμερα στο "Σαϊτάν Παζάρ"

Οι Εκδόσεις Θίνεςτη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013, στις 8:00 μ.μ. παρουσιάζουν στο Καφέ – Μεζεδοπωλέιο"Σαϊτάν Παζάρ", το βιβλίο «Να ζεις σε Καράβι», του Γάλλου πανεπιστημιακού, καθηγητή φιλοσοφίας, συγγραφέα και εσπεραντιστή, Ευγένιου ντε Ζιλά, σε μετάφραση Μάνθας Χρήστου.

Στο βιβλίο, ο συγγραφέας καταγράφει τις περιπέτειές του από τη στιγμή που αποφασίζει να εγκαταλείψει την ακαδημαϊκή του καριέρα, πουλώντας όλα τα υπάρχοντά του, για να ταξιδέψει και να ζήσει με την γυναίκα του πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος 13 μέτρων. Ξεκινώντας από το παλιό λιμάνι της Μασσαλίας, διασχίζουν τη Μεσόγειο περνώντας από την Κορσική, τη Σαρδηνία, τις Αιολίδες νήσους, και αγκυροβολούν στο λιμάνι της Πύλου, όπου και διαμένουν εντυπωσιασμένοι από την ελληνική φιλοξενία.

Το «Να Ζεις σε Καράβι» αναδεικνύει έναν άλλον τρόπο ζωής, που βασίζεται στην τεχνογνωσία της επιβίωσης, στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων, στη λιτότητα της ζωής σε καράβι και στην αναμέτρηση με τα στοιχεία της φύσης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο κ. Φίλιππος Παπανικολάου, η κ. Σοφία Πασσά Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Σύλλογος «Περί Βιβλίου» Πρέβεζας και η κ. Ελένη Θεοδωρή Φιλόλογος, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Εκ μέρους των εκδόσεων τη συζήτηση θα συντονίσει, η κ. Ζιζή Σαλίμπα