Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013 02:02

Πάνω από 1000 επισκέπτες στο Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίνας μέσα στο Καλοκαίρι!

Στους 1115 ανέρχονται οι επισκέπτες του Λαογραφικού Μουσείου Καμαρίνας το διάστημα από 7 Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου, όπου λειτούργησε με την εθελοντική πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμαρίνας και άμισθο υπάλληλο τον μηχανολόγο Κώστα Πετρόπουλο. Παρότι το Μουσείο παρέμενε για χρόνια κλειστό και η επαναλειτουργία του δεν έγινε ευρέως γνωστή, αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον κ.Πετρόπουλο το 80% των ελλήνων που επισκέφθηκαν το Μουσείο ήταν από την Μακεδονία και την Θράκη ενώ οι ξένοι από όλο τον κόσμο (Γερμανία, Αγγλία, Φιλανδία, Ιταλία,Πολωνία,Μεξικό, Ισπανία, Βέλγιο, Ρουμανία, Αυστραλία , Γαλλία κλπ).

kamarina2

Ο εθελοντής σημειώνει ότι όλοι τους έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το Μουσείο και την ιστορία του τόπου αντιλαμβανόμενοι την ξενάγηση σαν ένα ιδιαίτερο παραμύθι στο χθες.

Ο Κώστας Πετρόπουλος δεν παρέλειψε να επισημάνει και τα όσα πρέπει να γίνουν προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία του Μουσείου (όπως είναι η καλύτερη σήμανση, η ένταξη του Μουσείου στο πρόγραμμα των πούλμαν που ανεβαίνουν στο Ζάλογγο και άλλες απλές εργασίες που όμως θα συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας του ).

Ο κ.Πετρόπουλος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει μεταξύ άλλων τον Δήμαρχο Πρέβεζας για την εμπιστοσύνη που έδειξε να εμπιστευτεί τα κλειδιά του Μουσείου στον Σύλλογο, τους καταστηματάρχες Πάνο Τζέκα-Θεόδωρο Δράκο και Ξανθούλα Νίκου οι οποίοι βοήθησαν την λειτουργία του Μουσείου καθώς και την Ευτυχία Παπαμιχαήλ εκ μέρου του Πολιτστικού Συλλόγου Καμαρινιωτών Πρέβεζας.