Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 02:07

Σημαντικό βήμα για την ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η οριστική μελέτη που θα προβλέπει τη διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων μέσα από την αρχαία Νικόπολη και την εκτροπή της μέσω της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ήδη η μελέτη βρίσκεται στη φάση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα και στη συνέχεια θα προχωρήσει η σύνταξη της οριστικής μελέτης που θα χρειαστεί 3-4 μήνες ακόμη.

«Το ολοκληρωμένο σχέδιο των πολιτιστικών διαδρομών μας δίνει τη δυνατότητα άντλησης χρηματοδοτήσεων από τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ για τις υποδομές που προαπαιτεί. Διότι στο νέο ΕΣΠΑ θα υπάρχουν λιγοστοί πόροι αποκλειστικά για υποδομές, ενώ μόνο μέσω ολοκληρωμένων προτάσεων, όπως οι πολιτιστικές διαδρομές, είναι εφικτό να αντληθούν χρήματα. Αυτό σημαίνει ότι με το καινούργιο ΕΣΠΑ που ξεκινά το 2014 εμείς θα είμαστε έτοιμοι κι έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες η είσοδος της Πρέβεζας και η απομάκρυνση του εθνικού δρόμου που διέρχεται μέσα από την αρχαία Νικόπολη να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και να τα δούμε να υλοποιούνται πολύ σύντομα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωάννου σημειώνοντας πως όλες οι δράσεις που αφορούν την αρχαία Νικόπολη συμβάλουν σημαντικά για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.