Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 08:46

Βραδιά αφιερωμένη στον Κ.Π Καβάφη

Στον Κ.Π. Καβάφη ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Πρέβεζας η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννησή του.

Την εκδήλωση «άνοιξε» η κα Κική Σακκά, συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας η οποία μίλησε για την πορεία της λέσχης, αναφέρθηκε στη ζωή του μεγάλου ποιητή αλλά και στην συγκεκριμένη εκδήλωση όπου τα μέλη της Λέσχης με κεντρικό ομιλητή τον Κοσμά Κοψάρη και με απαγγελίες αλλά και μουσικές προσεγγίσεις, επιχείρησαν να φωτίσουν το πολυδιάστατο βάθος της ποίησής του.

Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βιογραφικό βίντεο από την εκπομπή του ΣΚΑΙ «Οι Έλληνες του Πνεύματος και της Τέχνης - Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ».

kavafis2

Ακολούθησε μια εξαιρετική προσέγγιση του έργου του Κ.Π.Καβάφη από τον φιλόλογο Κοσμά Κοψάρη, ενώ η απόδοση έργων του από τα μέλη της Λέσχης (Ελευθερία Αγγέλη, Ευδοξία Κάκου, Εριφίλη Μάντη, Αλεξία Μπουκουβάλα, Ανδρέας Ντούσκας, Αθηνά Παππά, Κική Σακκά, Βάνα Τάκη και Μάρθα Χελά) αλλά και οι μελωδίες που έντυσαν μουσικά τη βραδιά με ερμηνευτές τους Κώστα Αντύπα και Νίκο Λιόντο δημιούργησαν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Οι συντελεστές ευχαρίστησαν όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει η εκδήλωση μεταξύ αυτών τον Δήμο Πρέβεζας, τους εργαζόμενους στη δημοτική βιβλιοθήκη και τους ηχολήπτες του Δήμου και τον κ. Ευάγγελο Συγκούνα, πρόεδρο της περιηγητικής λέσχης.