Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 00:52

Ζωντανά από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης "Η Μύτη" του Σοστακόβιτς

Ο Δήμος Πρέβεζας, το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας" και η Metropolitan Opera παρουσιάζουν σε ζωντανή μετάδοση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας  στις 26 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:55 την δεύτερη όπερα της σεζόν 2013-2014, "Η Μύτη" του Σοστακόβιτς.


Η αντισυμβατική, σοκαριστική όπερα του Shostakovich για έναν εξαντλημένο Ρώσο αξιωματικό και τη δραπέτισσα μύτη του επιστρέφει για πρώτη φορά στη Met μετά την πρεμιέρα της του 2010, όταν όλα τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί. Τώρα ο Paulo Szot επαναλαμβάνει την λαμπρή ερμηνεία του στον ρόλο ενός γραφειοκράτη που οι κωμικές ατυχίες που αντιμετωπίζει στην αναζήτηση της χαμένης μύτης του, βασίζονται στη σατιρική ιστορία του Gogol. Διευθυντής Ορχήστρας: Pavel Smelkov.

Η παράσταση μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση, μέσω δορυφόρου.

Η "Μύτη" είναι ένα συμπαραγωγή της Metropolitan Opera, του Festival d'Aix en Provence και της Opéra National de Lyon. 

Οι ζωντανές προβολές από τη ΜΕΤ πραγματοποιούντα για 5η χρονιά  στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά. 

Οι μεταδόσεις διοργανώνονται από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και τον Δήμο Πρέβεζας για πέμπτη συνεχή χρονιά συμπληρώνοντας φέτος πάνω από 30 μεταδόσεις από την αρχή της πρωτοβουλίας αυτής, κάτι μοναδικό σε πανελλήνια κλίμακα.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ (και 5 ευρώ για μαθητές και φοιτητές). 

Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας (στο τηλέφωνο 2682025320 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

Διάρκεια: 120 λεπτά περίπου, χωρίς διάλειμμα.