Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 08:36

Στις εορτές των τοπικών αγίων της Λαρισαϊκής Εκκλησίας βρέθηκε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος (photo)

Μεγαλοπρεπώς και με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκαν οι τοπικοί άγιοι της Λαρισαϊκής Εκκλησίας στη κοινή σύναξη και εορτή τους την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Έτσι μετά την ημερίδα των Λαρισαϊκών αγιολογικών σπουδών που διεξήχθη στην Λάρισα από διακεκριμένους επιστήμονες και πολλές ακόμη πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα τις ημέρες αυτές στην τοπική Εκκλησία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 το απόγευμα η πάνδημη υποδοχή των ιερών λειψάνων και της ιεράς και χαριτοβρύτου αγίας εικόνος της Παναγίας της Αρμενιώτισσας στον προαύλειο χώρο του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, παρισταμένων των ευλαβών ιερέων του Θεού του Υψίστου και σύμπαντος του ευσεβούς λαού.

lar8

Στον πανηγυρικό εσπερινό της ιεράς πανηγύρεως των εν Λαρίση διαλαμψάντων Αγίων χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και του Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ενώ έψαλλε πολυμελής χορός εκλεκτών Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού και Διδασκάλου κ. Αθανασίου Παναγούλη.

Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος τόνισε την ανάγκη να επιστρέψουμε στην Εκκλησία του Χριστού, που είναι η Εκκλησία των Αγίων και των Μαρτύρων, αλλά και της Αναστάσεως.