Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 02:50

«Ο Κουρσάρος» από το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας στην Πρέβεζα-Κερδίστε προσκλήσεις

Ο Δήμος Πρέβεζας, το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας", το Θέατρο Μπολσόι και η εταιρεία Pathé Live συνεχίζοντας την συνεργασία τους παρουσιάζουν την Κυριακή (17 Νοέμβριοι) στις 7 το απόγευμα ένα μπαλέτο εμπνευσμένο από ένα ποίημα του Λόρδου Βύρωνα, LE CORSAIRE (1814)

Στείλτε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, γράφοντας "ΜΠΟΛΣΟΙ" μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου και μπείτε στην κλήρωση για δύο διπλές προσκλήσεις. 

Το μπαλέτο δημιουργήθηκε αρχικά το 1856 για το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού από τον Joseph Mazilier. Το 1858, ο Jules Perrot παρουσίασε τη δική του εκδοχή στο Θέατρο Μπολσόι, στην οποία χόρεψε ο Marius Petipa. Το 2007 οι Alexei Ratmansky και Yuri Burklava δημιούργησαν μια νέα χορογραφική εκδοχή βασισμένη την πρωτότυπη χορογραφία του Marius Petipa που ξεχωρίζει ακόμα και σήμερα. Μια εκπληκτική παράσταση με πειρατές, απαγωγές, και με αριθμό ρεκόρ των 120 χορευτών επί σκηνής.

Η πλοκή του μπαλέτου διαφοροποιείται από την υπόθεση του λογοτεχνικού έργου, και σε αυτή την περίπτωση έχουμε ευτυχές τέλος: Ο Κόνραντ σώζει την αγαπημένη του Μεντόρα και στο τέλος οι δυο εραστές σμίγουν ευτυχισμένοι. Όπως όλα τα μεγάλα Ρωσικά κλασικά έργα είναι μια αληθινή επική ιστορία που προσφέρει δράμα, ένα εξωτικό τοπίο και τα καλύτερα πυροτεχνήματα της κλασικής τεχνικής. Είναι ένα μπαλέτο ανδρών με χαρακτήρες γεμάτους τόλμη και πάθος

Οι χορευτές:

Medora : Svetlana LUNKINA

Conrad : Ruslan SKVORTSOV

Birbanto : Andrei MERKURIEV

Gulnara : Nina KAPTSOVA

Μουσική Adolphe ADAM

Μουσική διεύθυνση Pavel KLINICHEV

Με την Ορχήστρα του Θεάτρου Μπολσόι

Η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα θα «ταξιδέψουν» το κοινό στη Μόσχα για μια από τις ωραιότερες παραστάσεις μπαλέτου παγκοσμίως.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ (και 5 ευρώ για μαθητές και φοιτητές).

Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας στο τηλέφωνο 2682025320 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.