Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 02:03

Συνάντηση με τον συγγραφέα Σπύρο Γόγολο στη Λέσχη Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας

Με τον συγγραφέα Σπύρο Γόγολο είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτική Βιβλιοθήκης Πρέβεζας και να μιλήσουν για το βιβλίο του  "Στην καρδιά της αυτοκρατορίας" από τις εκδόσεις Επίκεντρο.

Ο συγγραφέας μίλησε για το βιβλίο του, αναφέρθηκε στα ταξίδια  του  σε Ανατολή και Βαλκάνια, στην επαφή του με ανθρώπους που είχαν βιώματα από τους χώρους της ελληνικής διασποράς αλλά  και η ομορφιά των πόλεων στις οποίες διαδραματίζεται η υπόθεση του βιβλίου

"Στην Καρδιά της Αυτοκρατορίας" ο αναγνώστης ταξιδεύει με  μια φρέσκια ματιά σε ένα κοινό ελληνο-τουρκικό παρελθόν και μπορεί να διαπιστώσει όχι μόνο την πολιτική και την διπλωματία της εποχής, αλλά κυρίως τον τρόπος ζωής και την καθημερινότητα των μεγαλοαστών της Θεσσαλονίκης, της Πόλης και της Σμύρνης των αρχών του περασμένου αιώνα.

Όπως είπε για τη συγγραφή του βιβλίου  έγινε μεγάλη ιστορική έρευνα και εξακρίβωση, καθώς πρόκειται για ένα λογοτεχνικό μεν κείμενο, αλλά με αναμφισβήτητο επιστημονικό περίβλημα ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι διευθύνσεις και οι περιγραφές των κτιρίων είναι απολύτως ακριβείς, ενώ μεταξύ των ηρώων του βιβλίου, υπάρχουν και πολλά υπαρκτά πρόσωπα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις αρχές Νοεμβρίου, ο εκδοτικός οίκος «ιστός» παρουσίασε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη το ιστορικό μυθιστόρημα του Σπύρου Γόγολου «Στην Kαρδιά της Aυτοκρατορίας», σε τουρκική μετάφραση.

Λέσχη Ανάγνωσης    1

Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης ευχαρίστησαν από καρδιάς το συγγραφέα για τη συνάντηση αυτή και να του  εύχονται πάντα λογοτεχνικές επιτυχίες

Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφερόμενος στη συνάντηση σημείωσε «Μία καταπληκτική βραδιά στη Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοθήκης Πρέβεζας, με ενδιαφέροντες ανθρώπους, οι οποίοι με τίμησαν επιλέγοντας την Καρδιά της Αυτοκρατορίας, ως το βιβλίο με το οποίο ασχολήθηκαν αυτή την περίοδο. Η συνάντηση εκτυλίχθηκε σε μια πολύ ατμοσφαιρική συν-ζήτηση, σαν αυτές που δύσκολα επαναλαμβάνονται!»

Ο Σπύρος Γόγολος γεννήθηκε  στα Γιάννενα. Είναι φιλόλογος και έχει εργαστεί στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Από το 2001 διδάσκει στο Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει ασχοληθεί με τη νεότερη και σύγχρονη βαλκανική ιστορία καθώς και με την τελευταία περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.