Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013 04:55

Η Πρέβεζα τίμησε τον Αναστάσιο Θεοφάνη

Τη μνήμη του δωρητή Αναστάσιου Θεοφάνη τίμησε ο δήμος Πρέβεζας σε μια ζεστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η απονομή των επαίνων Αναστασίου Θεοφάνη στους μαθητές των λυκείων του Δήμου που πρώτευσαν την σχολική χρονιά 2013-2014 καθώς και στους σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι άνθρωποι όπως ο δωρητής Αναστάσιος Θεοφάνης ο οποίος προσέφερε τα χρήματα για να ιδρυθεί και να λειτουργήσει το 1803 το πρώτο ελληνικό σχολείο στην Πρέβεζα, αποτελούν παράδειγμα για όλους μας.

DSC02896

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην προσφορά του Αναστασίου Θεοφάνη ενώ απευθυνόμενος στους μαθητές υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούμε πάντα να ξεχωρίζουμε και να κατακτούμε τους στόχους μας αποδεικνύοντας έτσι τις μεγάλες δυνάμεις που κρύβουμε όλοι μέσα μας.

Τους μαθητές συνεχάρη και ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού του Δήμου Κοσμάς Κορωναίος ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην λειτουργία και την προσφορά του Δημοτικού Ωδείου «Σπύρος Δήμας» που φέτος , παρά την οικονομική κρίση, κατάφερε εξαιρετικές επιδόσεις έχοντας στο δυναμικό του 250 σπουδαστές.

DSC02899

Τις ευχές της προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους εξέφρασε η διευθύντρια Β’θμιας Εκπαίδευσης Βασιλική Σφονδύλη υπογραμμίζοντας ότι οι επιτυχίες τους στην σημερινή δύσκολη πραγματικότητα ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς στην οποία βασικό ρόλο έπαιξαν τα ίδια τα παιδιά, οι γονείς τους αλλά και οι εκπαιδευτικοί .

Oι μαθητές των λυκείων που πρώτευσαν είναι:

1ο Γ.Ε.Λ Πρέβεζας Παπαγιάννη Ευαγγελία με βαθμό απολυτηρίου 19,8 η οποία σπουδάζει στη Νομική Αθηνών.

2ο Κίστη Ελένη του Χρήστου με βαθμό 19,5 η οποία σπουδάζει στη Νομική Θεσσαλονίκης.

Εσπερινό Γ.Ε.Λ Παπαδόπουλος Ιωάννης με βαθμό απολυτηρίου 16,7

Γ.Ε.Λ Λούρου Διαμάντη Αριστέα με βαθμό απολυτηρίου 19,3 η οποία σπουδάζει στην Ιατρική Πατρών

1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας Χαραλαμπόπουλος Παναγιώτης του Ευσταθίου με βαθμό απολυτηρίου 18,9 ο οποίος σπουδάζει στην σχολή μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού.

DSC02901

Η βραδιά, έκλεισε με την Χριστουγεννιάτικη συναυλία των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας.