Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 00:00

Από το Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας στο 3ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου ανεβάζει φέτος το Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας συνεχίζοντας με επιτυχία τη θεατρική παράδοση των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.

Η προεργασία ξεκίνησε εδώ και δύο μήνες και ο φετινός στόχος είναι διπλός, τόσο η παρουσίαση του έργου στην Πάργα, όσο και η συμμετοχή στο 3ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ αρχαίου δράματος της αρχαίας Μεσσήνης που θα γίνει από 31 Μαρτίου έως 10 Απριλίου.

Να σημειώσουμε η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Πάργας επιλέχθηκε από την οργανωτική επιτροπή του 3ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος να συμμετάσχει με το έργο “Ικέτιδες” του Αισχύλου. Η επιλογή αυτή τιμά ιδιαίτερα το σχολείο και αποτελεί το επιστέγασμα της θεατρικής προσπάθειας που αναπτύσσεται στο σχολείο τα τελευταία χρόνια.

Στο Φεστιβάλ έχουν επιλεγεί να συμμετέχουν σχολεία από την Κίνα, την Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδία ή κωμωδία) και δεν έχει απλά διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βασικός του σκοπός είναι η ουσιαστική-βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και την πολιτιστική κληρονομιά.