Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 11:33

«Από το Σούλι έρχομαι…»

Η Ομοσπονδία Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διοργανώνουν ειδική εκδήλωση για το Σούλι και το Ζάλογγο με τίτλο «Από το Σούλι έρχομαι…». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πνευματικού Ιδρύματος Κρητικής Εστίας που βρίσκεται στην οδό Στράβωνος 12 στο Παγκράτι.


Στην ιστορία του Σουλίου και του Ζαλόγγου θ’ αναφερθεί ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, του Παντείου και του Ε.Α.Π. Ιωάννης Αντωνόπουλος.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, το οποίο θα παρουσιάσει ο μουσικός παραγωγός – ερευνητής Παναγιώτης Τζόκας θα γίνει αναφορά στο λαογραφικό κομμάτι του Σουλίου και του Ζαλόγγου. 
Ο Κώστας Λεοντίδης και η Μαρίνα Τζόκα με το τραγούδι, ο Δόκιμος Χαραλάμπους με το κλαρίνο και εκλεκτοί ακόμη μουσικοί, θα ταξιδέψουν το κοινό στα ιστορικά μουσικά μονοπάτια του Σουλίου και του Ζαλόγγου. 
Παραδοσιακούς χορούς του Σουλίου θα χορέψει το χορευτικό τμήμα της ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Νίκου Τριανταφύλλου.