Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 16:43

Εκπαιδευτικοί και μαθητές από 7 χώρες επισκέφθηκαν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας (photo)

Στην πόλη της Πρέβεζας βρίσκονται από το βράδυ της Δευτέρας, περίπου 30 μαθητές και εκπαιδευτικοί από 7 χώρες (Ρουμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ισπανία, Λιθουανία, Τουρκία, Φινλανδία), στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Πολυμερούς Σχολικής Σύμπραξης COMENIUS με τίτλο «European Superheroes», στο οποίο συμμετέχει και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας.

Το πρωί της Τετάρτης οι αποστολές επισκέφθηκαν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας, όπου οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές είχαν ετοιμάσει μια γιορτή επαφής με τον ελληνικό πολιτισμό και χαρακτηριστικά του λαού μας.

Οι μαθητές του σχολείου πραγματοποίησαν αναπαράσταση αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, καθώς και τέλεσης ολυμπιακών αγωνισμάτων, αποδίδοντας τα χαρακτηριστικά του ευ αγωνίζεσθε και του σεβασμού στη διαφορετικότητα των λαών, ενώ το β΄μέρος της γιορτής περιελάμβανε παραδοσιακούς και λαϊκούς χωρούς.

Στο μέρος αυτό μάλιστα συμμετείχαν και οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι χειροκρότησαν την προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου και χόρεψαν μαζί τους.

To «παρών» έδωσε και ο προϊστάμενος της Π.Ε. Ν. Πρέβεζας, κ. Ηλιόπουλος.

 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

 

Το τομεακό Πρόγραμμα Comenius αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της, ιδίως μέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης με την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και δραστηριοτήτων ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών.

Επίσης, υποστηρίζει τους νέους ώστε να αποκτήσουν συνείδηση της ποικιλομορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, καθώς και γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους ανάπτυξη, τη μελλοντική εργασιακή τους απασχόληση και τη δραστηριοποίησή τους ως ενεργών πολιτών.