Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 11:17

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ News Stand: Αποκτήστε δωρεάν το βιβλίο «Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια»

Το κατάστημα News Stand (Βιβλιοπωλείο – Καπνοπωλείο – Πρακτορείο Διανομής Τύπου) στη Β. Μπάλκου 18 (Λαϊκή Αγορά), έχει ξεκινήσει για τους αναγνώστες του atpreveza.gr, μία σειρά διαγωνισμών και σας χαρίζει ορισμένα από τα πλέον εξαιρετικά βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

 0010630 195

Στείλτε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., γράφοντας: Το ονοματεπώνυμό σας, τηλέφωνο επικοινωνίας και το σχόλιο: «Για το διαγωνισμό-ΒΙΒΛΙΟ», μέχρι και την Κυριακή στις 16 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι και πάρτε μέρος στην κλήρωση.

Ο νικητής θα ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από το atpreveza.gr και θα μπορεί να παραλάβει το βιβλίο του δωρεάν από το News Stand με την επίδειξη και της αστυνομικής του ταυτότητας, τη Δευτέρα 17 Αυγούστου.

Αυτή την εβδομάδα κληρώνεται το βιβλίο της Μαίρης Κόντζογλου «Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια» (εκδόσεις Μεταίχμιο).

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 

Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια, μια ιστορία για αλησμόνητες πατρίδες και αλησμόνητους έρωτες

Καισάρεια, Σινασός, Σμύρνη και Πόντος, στα πέτρινα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και της ανταλλαγής των πληθυσμών: ο καμβάς που πάνω του κεντιέται η ιστορία του έρωτα της Σεβαστής Χατζηαβράμογλου με τον Έλμερ Αλεξάντερ Κάρτερ. 
Στο πλευρό της Σεβαστής, η μάνα και η αδελφή της, η εύθραυστη Μακρίνα και η σημαδεμένη από τη μοίρα Ελισσώ, θα πληρώσουν βαρύ φόρο αίματος και θα κληθούν να ξεπεράσουν τραγικά αδιέξοδα λαμβάνοντας αποφάσεις ζωής και θανάτου. 
Κυρίαρχος όμως ο υπερβατικός έρωτας που ανοίγει πόρτες στις πετρόχτιστες αυλές της Ανατολίας, στα αγριεμένα παράλια του Ατλαντικού και στα ήρεμα νερά του Αιγαίου, που θα εκμηδενίσει τις αποστάσεις και θα αφήσει ανεξίτηλα τα αποτυπώματά του στον χρόνο. 
Ογδόντα χρόνια μετά ελκύει την Έλσα, που κάνει ένα ταξίδι στα προγονικά χώματα κουβαλώντας μαζί της το ημερολόγιο της γιαγιάς Σεβαστής, και τον Άλεξ, που αναζητά τα χνάρια του καθηγητή Έλμερ Αλεξάντερ Κάρτερ. Δυο ανθρώπους από τόσο διαφορετικούς κόσμους που θα 'λεγε κανείς πως ούτε μια κοινή ματιά δεν θα μπορούσαν να ρίξουν στο λαξευμένο στον βράχο μοναστήρι της Παναγιάς που χαμογελάει, στην απόκοσμη Μονή των Παλιών Ασημιών.