Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 15:37

Newstand βιβλιοπρόταση: «Κάρολ» (Πατρίσια Χάισμιθ)

Αυτή την εβδομάδα το κατάστημα News Stand (Βιβλιοπωλείο – Καπνοπωλείο – Πρακτορείο Διανομής Τύπου) στη Β. Μπάλκου 18 (Λαϊκή Αγορά), σας προτείνει για ανάγνωση το βιβλίο της Πατρίσια Χάισμιθ "Κάρολ" (Εκδόσεις Μεταίχμιο).

fd6f8143-6a9f-415e-a9ca-8f8f478ae38c

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η δεκαεννιάχρονη Τερίζ νιώθει χαμένη στη σχέση της με τον φίλο της, για τον οποίον νοιάζεται, αλλά δεν νιώθει ερωτική επιθυμία. Όλα θα αλλάξουν, όμως, όταν η Κάρολ, μια πολύ κομψή παντρεμένη γυναίκα, κάνει την εμφάνισή της στο πολυκατάστημα όπου δουλεύει η Τερίζ για να αγοράσει δώρα για την κόρη της. Η Τερίζ θα νιώσει εκείνη τη στιγμή πως η προσωρινή δουλειά της ως πωλήτριας -ίσως και ολόκληρη η ζωή της- δεν είχε άλλο σκοπό πέρα απ' αυτή την αναπάντεχη συνάντηση. Η ερωτική τους σχέση μέλλει να εξελιχτεί άλλοτε με ήπιο και διστακτικό τρόπο και άλλοτε βουτηγμένη σε κρίσεις και αντεγκλήσεις. Η πένα της Patricia Highsmith θα μεταμορφώσει την ιστορία τους σ' ένα μαγευτικό ταξίδι θάρρους, αυτογνωσίας και έντονων αισθημάτων.

Στην έκδοση περιλαμβάνεται επίμετρο της συγγραφέα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Τοντ Χέινς με πρωταγωνίστριες τις Κέιτ Μπλάνσετ και Ρούνι Μάρα.

Η ταινία διακρίθηκε στη διεθνή έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης ως η καλύτερη διασκευή μυθιστορήματος στον κινηματογράφο.

www.metaixmio.gr