Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 19:42

Το Κέντρο της Πρέβεζας - βιβλιοπρόταση παιδικού βιβλίου: "Λίμο ο Λεμονάκης" του Βαγγέλη Ηλιόπουλου

 

Το Κέντρο της Πρέβεζας (Β. Μπάλκου 18, Πρέβεζα) σας προτείνει γι’ αυτή την εβδομάδα, το παιδικό βιβλίο "Λίμο ο Λεμονάκης" του Βαγγέλη Ηλιόπουλου (εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου) από τις εκδόσεις "Κόκκινη Κλωστή Δεμένη". Προμηθευτείτε το βιβλίο στο Κέντρο της Πρέβεζας σε προσιτή τιμή και καλή ανάγνωση.

YDXJ3217

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι Λεμονοστύφτες απειλούν να ξεζουμίσουν ολάκερη τη Λεμονία. Κατακίτρινα απ’ τον φόβο, μικρά και μεγάλα λεμονάκια κλαίνε με στυφά αναφιλητά.
Τότε ένα ταλαίπωρο λεμόνι φαίνεται στον ορίζοντα. Είναι ο Λίμο ο Λεμονάκης, το πιο διάσημο λεμόνι όλων των εποχών! Επιτέλους, θα τους σώσει από τη συμφορά!

Κι όμως, τα φουκαριάρικα τα λεμόνια γελιούνται αν νομίζουν πως ο Λίμο ο Λεμονάκης είναι η μόνη τους ελπίδα. Αυτός δεν έχει κάνει όσα λένε...

Τελικά ποιος φταίει; Αυτός που διαδίδει ψεύτικες ειδήσεις ή αυτός που –γλουπ!– τις καταπίνει αμάσητες;

Κι όταν όλοι θαρρούν πως είσαι μεγάλος και τρανός; Τι κάνεις; Όταν όλοι έχουν πιστέψει πως είσαι ήρωας;

Ε, δεν έχεις άλλη επιλογή. Πρέπει να γίνεις!

 595698995d2ad xl

Ξέρεις τι ’ναι να σε νομίζουν όλοι διάσημο, ενώ είσαι ένα απλό και ταπεινό λεμόνι;...

Απολαυστικό παραμύθι με υπέροχες εικόνες! Και στο τέλος του βιβλίου στύβουμε το μυαλό μας, γνωρίζουμε πώς πρέπει να ελέγχουμε κάθε πληροφορία και ζωγραφίζουμε δικούς μας, αστείους υπερήρωες!

Σχετικά με το Συγγραφέα

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σήμερα, με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους, ζουν μεταξύ Παιανίας Αττικής και Άκολης Αιγιαλείας. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση.Το 1995 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο για παιδιά,

«Η περιπέτεια της ζαρωμένης κάλτσας» (Εκδόσεις Δελφίνι). Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης» (Εκδόσεις Πατάκη). Το διαφορετικό ψάρι έγινε ο πιο διάσημος σύγχρονος ήρωας ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας. Από τότε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και νέους. Τα περισσότερα από αυτά κυκλοφορούν μεταφρασμένα σε χώρες όπως Ιρλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Μαλαισία, Τουρκία, Κορέα και Κίνα.

Βιβλία του έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους. Ενδεικτικά:

2013 Αγγελιαφόρος Ψυχικής Υγείας στα σχολεία από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

2017 Υποψήφιος για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren

2018 Υποψήφιος για το Διεθνές Βραβείο της ΙΒΒΥ H.C. Andersen μετά από πρόταση του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ.

Εκτός από τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος επισκέπτεται σχολεία και βιβλιοθήκες, όπου συναντά τους μικρούς αναγνώστες του, μεταφράζει λογοτεχνήματα για παιδιά, σχεδιάζει προγράμματα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και ασχολείται με την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, καθώς και με άρθρα του σε περιοδικά.

Αν θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα για τον δημιουργό των αγαπημένων σας ηρώων, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του: www.vagelisiliopoulos.gr