Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 10:36

«Εξίσωση» είναι ο τίτλος της νέας ποιητικής συλλογής του δημοσιογράφου Μίλτου Γήτα που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πνοή

Εξίσωση στα μαθηματικά ονομάζεται κάθε ισότητα που συνδέει γνωστές ποσότητες με άγνωστες, τις οποίες θέλουμε να προσδιορίσουμε.

Η εξίσωση λοιπόν είναι μια μαθηματική δήλωση που βεβαιώνει την ισότητα των δύο εκφράσεων. Στη νέα ποιητική συλλογή του Μίλτου Γήτα με τον τίτλο «Εξίσωση», η ζωή, ο θάνατος κι ο χρόνος ως γνωστά δεδομένα συνδυάζονται με άγνωστα όπως το απροσδόκητο, το ανέφικτο και το συναίσθημα προσπαθώντας με εξομολογητική τάση να φθάσει στην πολυπόθητη κάθαρση και να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς του παρελθόντος. Μέσα σε αυτά τα νέα του ποιήματα θεωρώντας ως δείγμα θάρρους την παραδοχή βρίσκει την δύναμη να αντικρύσει κατάματα την αλήθεια και την πραγματικότητα και να πορευθεί το μονοπάτι της ζωής!

 

Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Μίλτος Γήτας γεννήθηκε το 1984 στα Ιωάννινα. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Δημοσιογραφίας του Antenna, της Σχολής Τηλεόρασης του Σταμάτη Μαλέλη και του Τ.Ε.Ι Ηπείρου στο τμήμα Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Εργάζεται ως δημοσιογράφος σε Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης αλλά και ως ανταποκριτής σε πανελλαδικά Μέσα καθώς και σε ειδησεογραφικά site. Τα τελευταία επτά χρόνια δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και του Δημόσιου ΙΕΚ. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης του βιβλιοχαρτοπωλείου «Μωβ Κουκουβάγια» στα Ιωάννινα.

Άρχισε να γράφει τα πρώτα του ποιήματα σε ηλικία έντεκα ετών. Από το 2002 μέχρι σήμερα έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές, ένα δοκίμιο, μια συλλογή δημοσιογραφικών του κειμένων που είχαν δημοσιευθεί κατά καιρούς στο διαδίκτυο, και ένα ομαδικό μυθιστόρημα με άλλους έντεκα συγγραφείς.

Τον Σεπτέμβριο του 2009 η ποίηση του Μίλτου Γήτα μεταμορφώθηκε σε χρώματα και σχήματα από τον Γιαννιώτη ζωγράφο Παναγιώτη Κρομμύδα, σε μια πρωτοποριακή έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας, της Παγκόσμιας Εταιρείας Ποιητών, της Εταιρείας Λογοτεχνών Ηπείρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικά.

Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις σε ποιητικούς διαγωνισμούς. Η ποιητική του συλλογή «Εξίσωση» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.