Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 15:47

"Ποτέ μαζί" από την ΚΛΠ-Κερδίστε προσκλήσεις

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας συνεχίζει τις προβολές της κάθε Πέμπτη στις 9.00 και αυτή την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας παρουσιάζει μια ταινία του βραβευμένου Τούρκου σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν

Ποτέ μαζί-Gegen die Wand

Γερμανία,Τουρκία,Δράμα, 2004, (ΕΓΧΡΩΜΟ.) , 121'

Χρυσή Άρκτος 54ου Φεστιβάλ Βερολίνου

Πρωταγωνιστούν: Birol Ünel, Sibel Kekilli, Güven Kiraç, Zarah Jane McKenzie.

headon

Στείλτε mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας και την ένδειξη "ΠΟΤΕ" μέχρι και τις 14:00 της 4ης Δεκεμβρίου και μπείτε στην κλήρωση για δύο μονές προσκλήσεις.

Μία υπέροχα δοσμένη δραματική ιστορία, δύο νεαρών ανθρώπων, τουρκικής καταγωγής, στο σύγχρονο Αμβούργο. Ο Τσάιτ, ένας σαραντάχρονος απεγνωσμένος αλκοολικός, καταλήγει σε ψυχιατρείο μετά από αυτοκαταστροφική πτώση με αυτοκίνητο. Εκεί γνωρίζει την Σιμπέλ, μια εικοσάχρονη όμορφη κοπέλα. Όπως και ο Τσάιτ βρίσκεται και αυτή εκεί επειδή έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, αφού δεν αντέχει τη ζωή στην αυστηρά παραδοσιακή της οικογένεια.

Με σκοπό να απελευθερωθεί από τους γονείς και τον αδερφό της, η Σιμπέλ προτείνει στον Τσάιτ ψεύτικο γάμο για να μπορέσει να «ζήσει τη ζωή της». Ο Τσάιτ, αρχικά διστάζει αλλά τελικά δέχεται. Μετά τον γάμο η Σιμπέλ απολαμβάνει τη νεοκατακτηθείσα ελευθερία της και τη νυχτερινή ζωή του Αμβούργου. Ο Τσάιτ στην αρχή παρακολουθεί τη ζωή της αδιάφορος. Σταδιακά όμως αναπτύσσονται μεταξύ τους αμοιβαία αισθήματα που θα έχουν δυστυχώς τραγικές συνέπειες.

Ίσως η καλύτερη ταινία του Φατίχ Ακίν, "Μαζί Ποτέ" (Head-On / Gegen die Wand - 2004), είναι ένα δυνατό δράμα που θίγει ζητήματα ταυτότητας και ψυχολογικού αδιέξοδου Τούρκων μεταναστών δεύτερης γενιάς στη Γερμανία. Οι δύο πρωταγωνιστές: ο Birol Ünel και η Sibel Kekilli, είναι απλά ιδανικοί στους ρόλους τους.