Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 11:05

"Nymphomaniac" από την ΚΛΠ-Κερδίστε προσκλήσεις

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας συνεχίζει τις προβολές της αυτή την Πέμπτη 15 Γενάρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας με την νέα ταινία του ιδιοφυούς Λαρς Φον Τρίερ «Nymphomaniac: Volume 1»

Δανία,Δράμα,2013, (ΕΓΧΡΩΜΟ.) ,110'

Πρωταγωνιστούν: Σαρλότ Γκενσμπούρ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ούμα Θέρμαν, Σάια ΛαΜπέφ, Κρίστιαν Σλέιτερ

 

o-NYMPHOMANIAC-facebook

Στείλτε mail στοΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας και την ένδειξη "Nymphomaniac" στο "θέμα" του mail, μέχρι και τις 14:00 της 15ης Ιανουαρίου και μπείτε στην κλήρωση για δύο μονές προσκλήσεις.

Ένας εβραϊκής καταγωγής Δανός διανοούμενος βρίσκει στη μέση του δρόμου κακοποιημένη και αναίσθητη μια γυναίκα. Την περιθάλπει σπίτι του κι εκείνη αρχίζει να του διηγείται την ιστορία της ζωής της, γεμάτη ατέλειωτες ερωτικές περιπέτειες. Ένα άγριο, όσο και ποιητικό ταξίδι, όπως το αφηγείται η διαγνωσμένη νυμφομανής Τζο, από τη γέννηση της μέχρι σήμερα, σε ηλικία 50 ετών. Ο γοητευτικός εργένης Σέλιγκμαν, την ακούει με βαθιά προσήλωση καθώς η πολύπλευρη και χειμαρρώδης ζωή της ξετυλίγεται σε οκτώ κεφάλαια. Το «Nymphomaniac: Volume 1», αποτελεί το πρώτο μέρος της νέας ταινίας του Λαρς Φον Τρίερ, η οποία όπως αναμενόταν έχει χαρακτηριστεί αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους...

Ο πάντα προκλητικός Λαρς φον Τρίερ ξαναβρίσκει τη δημιουργική φλόγα του σε μια ευρηματική οδύσσεια ιδεών (και σεξουαλικών πράξεων) που ολοκληρώνεται σε δύο μέρη και δύο εκδοχές: softcore και hardcore. Σκληρός αλλά και συγκινητικός, κάποιες στιγμές προσποιητός (η αφορμή για να ξεκινήσουν κάποιες σοβαρές συζητήσεις), αλλά ανατρεπτικός και ακούραστα εφευρετικός, υπογράφει μια απροσδόκητα μοντέρνα εκδοχή του «Χίλιες και μία νύχτες», συνδυάζοντας απολαυστικά το σεξ με φιλοσοφικές ιδέες, καθημερινές συμπεριφορές, κοινωνικές αντιλήψεις και θρησκευτικά «πιστεύω» – από το ποταμίσιο ψάρεμα μέχρι την πολυφωνική μουσική του Μπαχ.

«Είναι πολύ πιο σημαντικό να εφευρίσκουμε τρόπους ώστε να εξερευνούμε ολοένα και περισσότερες δυνατότητες που προσφέρει ο κινηματογράφος ως τέχνη, αντί να σκαρφιζόμαστε ανόητους τρόπους για να φέρουμε τον κόσμο πάση θυσία στο σινεμά...» Λαρς Φον Τρίερ