Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 15:42

"Δύο ημέρες, μία νύχτα" από την ΚΛΠ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας συνεχίζει τις προβολές της στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας την Πέμπτη στις 21:00 με την ταινία Δύο ημέρες μία νύχτα .

Βέλγιο-Γαλλία, Δράμα, 2014, Εγχρωμο, 95'

Σκηνοθεσία: Ζαν Πιερ και Λυκ Νταρντέν

Παίζουν:Μάριον Κοτιγιάρ (Υποψήφια για Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου 2015)

Φαμπρίτσιο Ρονγκιόνε, Κατρίν Σαλέ

370

Η Σαντρά, μια εργαζόμενη μητέρα με προβλήματα κατάθλιψης, έχει στη διάθεσή της ένα σαββατοκύριακο για να πείσει τους 16 συναδέλφους της να αλλάξουν γνώμη και να αποποιηθούν το μπόνους τους, όρο που έχει θέσει η εργοδοσία ώστε να μη χάσει τη δουλειά της εκείνη.

Με αφορμή αυτό το τόσο απλό αλλά ταυτόχρονα επώδυνο για όλους τους εμπλεκόμενους δίλημμα, κάθε συνάντηση της Σαντρά είναι και μια μικρή αποκάλυψη. Αλλοτε αμήχανη, άλλοτε συγκινητική, άλλοτε αστεία, άλλοτε σκληρή καθώς οι έννοιες της αλληλεγγύης, του οίκτου και της επιβίωσης δοκιμάζονται ξανά και ξανά σε μια επαναλαμβανόμενη διαδρομή που θυμίζει ένα συναισθηματικό rollercoaster που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα.

Πολιτικά διεισδυτική και σκηνοθετικά αριστοτεχνική, η συγκινητικότερη ταινία των αδερφών Νταρντέν είναι ένα καίρια λιτό, ευθύβολο και απόλυτα επείγον κοινωνικό δράμα με μια αφοπλιστική Μαριόν Κοτιγιάρ.