Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 01:24

"Οι Άθικτοι" στο Δημοτικό Κινηματογράφο "Κυανή Ακτή"

Ο θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος Κυανή Ακτή συνεχίζει τις προβολές του με την ταινία «Άθικτοι» των Ερίκ Τολεντανό , Ολιβιέ Νακάς με τους Φρανσουά Κλιζέ, Ομάρ Σι,(βραβείο Cezar 2012) Οντρέ Φλερό.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Πέμπτη , το Σάββατο και την Δευτέρα 16 και την Τετάρτη 18 Ιουλίου (ώρες προβολών 9.15 και 11.15).

 

Απολαυστική και γεμάτη απρόοπτα, ευαίσθητη αλλά και με «υπόγειο» συναισθηματισμό γαλλική ταινία, που έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει γνωρίσει τεράστια και παγκόσμια εμπορική επιτυχία.

Το σενάριο βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φιλίπ, ενός δισεκατομμυριούχου αριστοκράτη, ο οποίος έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα, τον Ντρίς, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού.

Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρόλες τις διαφορές τους οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, κωμική και δυνατή, χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση, με ένα θέμα που εκ πρώτης όψεως μόνο αστείο δεν φαντάζει.