Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 16:20

"Τιμπουκτού" από την ΚΛΠ-Κερδίστε προσκλήσεις

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας συνεχίζει τις προβολές της την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 στις 9.00 μ.μ.με την ταινία

Τιμπουκτού

Σκηνοθεσία, Αμπντεραχμάν Σισσακό

Πρωταγωνιστούν, Ιμπραήμ Αχμέντ, Τούλου Κίκι, Αμπέλ Τζάφρι

| Έτος, 2014 | Διάρκεια, 97' | Χρώμα, Έγχρωμο | Είδος, Δράμα |

Στείλτε mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας και την ένδειξη "ΤΙΜΠΟΥΚΤΟΥ" στο "θέμα" του mail, μέχρι και τις 12:00 της 21ης Ιανουαρίου και μπείτε στην κλήρωση για δύο μονές προσκλήσεις.

2timbuktu

Τοποθετημένο στις πρώτες μέρες της κατάληψης του Τιμπουκτού από φανατικούς τζιχαντιστές το 2012, και στηριγμένο σε αληθινά γεγονότα, η νέα ταινία του Αφρικανού σκηνοθέτη είναι ένα υπόκωφο και αιχμηρό δράμα για τις καθημερινές πιέσεις και αντιστάσεις συνηθισμένων ανθρώπων σε μια πόλη υπό κατάληψη ξένων φονταμενταλιστών.

Το Τιμπουκτού των κατακτητών είναι σιωπηλό: η μουσική, το γέλιο, ακόμα και το ποδόσφαιρο έχουν απαγορευθεί, ενώ παράνομα δικαστήρια βγάζουν τραγικές και παράλογες αποφάσεις.

Όταν ένας περήφανος Τουαρέγκ που ζει έξω από την πόλη, διαπράττει κατά λάθος φόνο, ζει από πρώτο χέρι την εφιαλτική εκδοχή της «δικαιοσύνης», όπως αυτή ασκείται από τους τζιχαντιστές.

Φωτεινό, λυρικό και ποιητικό, το εμβληματικό ΤΙΜΠΟΥΚΤΟΥ του Σισσακό, αποτελεί μια συγκινητική κατάθεση ψυχής πάνω στην ανθρώπινη θέληση που καταφέρνει και αντιστέκεται στον τρόμο κάθε απολυταρχικού καθεστώτος.

Υποψήφια για το OSCAR® Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Υποψήφια για το Χρυσό Φοίνικα – Φεστιβάλ Καννών 2014

9 Βραβεία Σεζάρ, μεταξύ των οποίων

Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Φωτογραφίας

Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής – Φεστιβάλ Καννών 2014

Βραβείο François Chalais – Φεστιβάλ Καννών 2014

Prix Lumières Καλύτερης Ταινίας + Καλύτερης Σκηνοθεσίας