Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 18:21

"Ψάχνοντας τον Sugarman" από την ΚΛΠ-Κερδίστε προσκλήσεις

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας και το Preveza Jazz Festival παρουσιάζουν την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 στις 9.00 μ.μ. την ταινία

Ψάχνοντας τον Sugarman

του Malik Bendjelloul

Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ 2013

Στείλτε mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας και την ένδειξη "sugarman" στο "θέμα" του mail, μέχρι και τις 12:00 της 18ης Φεβρουαρίου και μπείτε στην κλήρωση για δύο μονές προσκλήσεις.


071912sugarman 512x288

Στο τέλος της δεκαετίας του '60, δύο σημαντικοί μουσικοί παραγωγοί ανακαλύπτουν έναν άγνωστο μουσικό σε ένα μπαρ του Ντιτρόιτ. Εντυπωσιασμένοι από τις συγκινητικές μελωδίες του και τους προφητικούς του στίχους, ηχογραφούν μαζί του ένα άλμπουμ, που πιστεύουν ότι θα τον κάνει τον μεγαλύτερο καλλιτέχνη της εποχής του. Όμως το άλμπουμ αποτυγχάνει παταγωδώς εμπορικά, ο καλλιτέχνης μένει στην αφάνεια, ενώ γεννιούνται φήμες για δήθεν αυτοκτονία του επί σκηνής....

Παρόλα αυτά, μια πειρατική ηχογράφηση του άλμπουμ φτάνει από την Αμερική στην Νότια Αφρική, όπου γνωρίζει εκπληκτική επιτυχία, κάνοντας εκεί τον μουσικό αυτόν πιο διάσημο από τους Rolling Stones και τον Elvis Presley !

Xρόνια αργότερα, δύο Νοτιοαφρικανοί θαυμαστές του καλλιτέχνη αποφασίζουν να αναζητήσουν τον ήρωά τους που έχει αλλάξει το μουσικό τοπίο της χώρας τους. Η έρευνα τους οδηγεί στην πιο απίστευτη ιστορία που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί : την αληθινή ιστορία της ζωής του μουσικού Σίξτο Ροντρίγκεζ.

Η πολυβραβευμένη ταινία-φαινόμενο, που ξαφνιάζει και συγκινεί το κοινό σε όλες τις χώρες που προβλήθηκε, μας οδηγεί να ανακαλύψουμε τον πιο άγνωστο-διάσημο μουσικό στον κόσμο, τον Σίξτο Ροντρίγκεζ, εκτοξεύοντας την καριέρα του χαρισματικού καλλιτέχνη, ο οποίος σήμερα στα 70 του χρόνια, δίνει την μια συναυλία μετά την άλλη.

Το «Ψάχνοντας τον Sugarman» έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία σε φεστιβάλ παντού με κορυφαίο την βράβευσή του με ΟΣΚΑΡ KAΛΥΤΕΡΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ 2013. Έχει ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς όπου και αν έχει προβληθεί, ενώ βγαίνοντας από την αίθουσα έχει παρατηρηθεί ότι όλοι μιλούν για την απίστευτη ιστορία του Ροντρίγκεζ και τρέχουν να ακούσουν ξανά και ξανά τα τραγούδια του!

Το "Ψάχνοντας τον Sugarman" είναι μια ταινία πλούσια σε συναισθήματα και σε σκέψεις για την έμπνευση, την ελπίδα, την επιτυχία, την διασημότητα, την ίδια τη ζωή, και την απίθανη μουσική του Σίξτο Ροντρίγκεζ που θα αναρωτιέστε γιατί δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα !