Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 01:15

"Leviathan" από την ΚΛΠ-Κερδίστε προσκλήσεις!

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας παρουσιάζει την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 στις 9.00 μ.μ. την ταινία Leviathan του Andrey Zviangytsev.

Στείλτε mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας και την ένδειξη "Leviathan" στο "θέμα" του mail, μέχρι και τις 12:00 της 17ης Μαρτίου και μπείτε στην κλήρωση για δύο μονές προσκλήσεις.

756605 leviathan-2014-001-whale-skeleton-on-beach_0

Το «Λεβιάθαν» (Leviathan), αποτελεί την τέταρτη μεγάλου μήκους δημιουργία του Ρώσου σκηνοθέτη Αντρέι Ζβιαγκνίτσεφ. Πρόκειται για μία υπέροχη, όσο και τραγική ιστορία διαπλοκής και διαφθοράς σε μία συντηρητική Ρωσία, με αναγωγές στην παλαιά διαθήκη αλλά και στη ρώσικη λογοτεχνία. Ένα φιλμ που προβλήθηκε τον Μάιο του 2014 στο Φεστιβάλ των Καννών κι έκτοτε αποτελεί δικαίως θέμα συζήτησης όπου κι αν παρουσιάστηκε. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι μαζί με το αριστούργημα του Πάβελ Παβλικόφσκι «Ida», ήταν τα δύο μεγάλα φαβορί για το Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2015

Ο Κόλια (Αλεξέι, Σερεμπριάκοφ - Aleksey Serebryakov) ζει σ' ένα μικρό χωριό κοντά στη θάλασσα Μπάρεντς στη Βόρειο Ρωσία. Έχει ένα ιδιόκτητο συνεργείο αυτοκινήτων δίπλα στο σπίτι του, όπου ζει με τη νεαρή γυναίκα του, Λίλια (Έλενα Λιάντοβα - Elena Lyadova), και τον γιο του απ' τον προηγούμενό του γάμο, Ρόμα. Ο Βαντίμ Σελεβγιάτ (Ρομάν Μαντιάνοφ - Roman Madyanov), ο δήμαρχος της πόλης, θέλει να του πάρει την επιχείρηση, το σπίτι και τη γη που κατέχει.

Αρχικά ο Βαντίμ προσπαθεί να εξαγοράσει την περιουσία του Κόλια, αλλά όταν εκείνος αρνείται, καθώς δεν αντέχει να χάσει ό,τι έχει και δεν έχει - όχι μόνο τη γη, αλλά και την ομορφιά που τον περιβάλλει από τη μέρα που γεννήθηκε. Οι εξελίξεις θα είναι τραγικές και απρόσμενες, καθώς ο Βαντίμ Σελεβγιάτ αρχίζει να γίνεται όλο και πιο επιθετικός.

Ο Κόλια μην έχοντας πολλές επιλογές, ζητά από τον καλό του φίλο και δικηγόρο Ντμίτρι, να ταξιδέψει από την Μόσχα, όπου και εργάζεται, για να τον βοηθήσει, μη γνωρίζοντας όμως ότι μοιραία η έλευση του Ντμίτρι (Βλαντιμίρ Βντοβιτσέκοφ - Vladimir Vdovichenkov) θα αλλάξει τη ζωή, τόσο τη δική του, όσο και της οικογένειάς του, για πάντα....