Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 02:20

"Ο άνθρωπος χωρίς παρελθόν" σήμερα από την ΚΛΠ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας παρουσιάζει επιλεγμένες ταινίες από το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Για πρώτη χρονιά φέτος και η Πρέβεζα συμμετέχει στις περιφερειακές εκδηλώσεις ενισχύοντας την πολιτιστική αποκέντρωση  μεταφέροντας το κλιμα της κινηματογραφικής γιορτής στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

Πρώτη ταινία σήμερα στις 21.15 "Ο άνθρωπος χωρίς παρελθόν".

Βραβευμένη στο Φεστιβάλ Καννών 2002

Μεγάλο βραβείο Επιτροπής

Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου

Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής

Μια ταινία του Άκι Καουρισμάκι

Αν ένας σκηνοθέτης δεν νιώθει τον καημό του φτωχού ανθρώπου, τότε δεν αξίζει να λέγεται καλλιτέχνης. Για μένα είναι ζήτημα ύπαρξης (Άκι Καουρισμάκι).

Ένας άντρας πρέπει να ξαναρχίσει τη ζωή του όταν πέφτει θύμα ληστείας και παθαίνει αμνησία ενώ είναι στο δρόμο για το Ελσίνκι, όπου θα έψαχνε δουλειά. Καθώς προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του, συναντά μιασειρά από εκκεντρικές φυσιογνωμίες, μεταξύ άλλων και μια υπέροχη, πρόθυμη να τον βοηθήσει, αξιωματικό του Στρατού της Σωτηρίας.

Ο άντρας θα βρει την αγάπη και θα αναγκαστεί να ανακαλύψει αξίες με τις οποίεςμπορεί κανείς να ζήσει χωρίς ντροπή. Μια μικρή ιστορία για ανθρώπους που ξέρουν ακόμα πώς να είναι ευγενικοί.

Ηθοποιοί/Cast: Markku Peltola (άνδρας/man), Kati Outinen (Irma), Juhani Niemela (Nieminen), Kaija Pakarinen (Kaisa Nieminen), Sakari Kuosmanen (Antilla)

Διάρκεια 97'

Φινλανδία-Γερμανία-Γαλλία/Finland-Germany-France 2002