Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 10:59

"Το Ξέρουν Όλοι" σήμερα από την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 στις 21:15 η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας θα προβάλει την ταινία: 

Το Ξέρουν Όλοι - Todos lo Saben

Δραματική
Διάρκεια: 132'
Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί
Πρωταγωνιστούν: Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Ρικάρντο Νταρίν, Μπάρμπαρα Λένι

Οι δύο νικητές που κερδίζουν από μία μονή πρόσκληση είναι η Αλίκη Π. και η Σοφία Τ. 

Η Λάουρα επιστρέφει με την κόρη και τον γιο της από το Μπουένος Άιρες στο χωριό της στην Ισπανία για το γάμο της αδερφής της. Στη γιορτή που ακολουθεί όμως κόβεται ξαφνικά το ρεύμα και η κόρη της εξαφανίζεται.

Ο διπλά βραβευμένος με Όσκαρ Ασγκάρ Φαραντί («Ένας Χωρισμός», «Ο Εμποράκος»)ξέρει να εκμεταλλεύεται άριστα τις κοινωνικές, πολιτικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητές του, οι οποίες και καθορίζουν τη συμπεριφορά των ηρώων του. Ακόμη και στο γυρισμένο στη Γαλλία «Παρελθόν» όμως, ο 46χρονος δημιουργός απέδειξε ότι μπορεί να χειριστεί με κομψότητα πανανθρώπινα θέματα, τα οποία επανέρχονται και στο ισπανόφωνο «Όλοι το Ξέρουν», ένα οικογενειακό μελόδραμα που φλερτάρει έντονα με το ψυχολογικό θρίλερ.

Η ταινία ξεκινά με την άφιξη της Λάουρα και των παιδιών της, ενός έφηβου κοριτσιού κι ενός μικρότερου αγοριού, στην Ισπανία. Έπειτα από χρόνια στο Μπουένος Άιρες εκείνη επιστρέφει στη γενέτειρά της, ένα χωριό έξω από τη Μαδρίτη, για το γάμο της αδερφής της. Μόνο που στη γιορτή που ακολουθεί κόβεται ξαφνικά το ρεύμα και η κόρη της εξαφανίζεται. Αν κι εμείς δεν αργούμε να μάθουμε τον δράστη και τα κίνητρά του, η υπόθεση αναγκάζει τον Αργεντινό σύζυγο της Λάουρα να κινητοποιηθεί κι εκείνη να ξεκινήσει μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα λύτρα για να ξαναδεί την Ιρένε της ζωντανή.

Αφού περιγράψει αδρά το χώρο και μας συστήσει τους χαρακτήρες, ο Φαραντί αρχίζει να πλέκει ένα γαϊτανάκι θαμμένων μυστικών και παρελθουσών σχέσεων, που έρχονται στο φως ενόσω οι εξελίξεις σπρώχνουν τους πρωταγωνιστές στα όριά τους. Έτσι η εικόνα μιας ευτυχισμένης οικογένειας αλλά και της ειδυλλιακής ζωής ενός επαρχιακού μικρόκοσμου αρχίζει να θολώνει και, ενώ «το ξέρουν όλοι», όλοι παίζουν τον δικό τους ρόλο σε ένα –ταξικά και κοινωνικά – στημένο παιχνίδι. Ο Ιρανός auteur αποδεικνύεται κι εδώ ένας σεναριακός στιλίστας. Ηθικά διλήμματα και πολιτικά σχόλια πλουτίζουν ένα πυκνό, αγωνιώδες δράμα χαρακτήρων.

Υστέρα από απόφαση το νέου Δ.Σ. και στο πλαίσιο της προσφοράς στο κοινό της Πρέβεζας οι μαθητές και οι άνεργοι θα μπορούν με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας να παρακολουθούν δωρεάν τις ταινίες.
Για το υπόλοιπο κοινό που αγαπάει το σινεμά η τιμή εισόδου έχει οριστεί στα 6 ευρώ και μειωμένο για τους φοιτητές στα 4 ευρώ.

Πολυμέσα