Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 10:09

"Τι θα Πει ο Κόσμος" σήμερα από την ΚΛΠ

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 στις 21:15 στην ΌΑΣΗ  η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας θα προβάλει την ταινία:

Τι θα Πει ο Κόσμος
 What Will People Say 

(μετά τη λήξη της προβολής η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της μαζί με τους φίλους της)

Κοινωνική 2018

Διάρκεια: 106'

Νορβηγική

Σκηνοθεσία Ιράμ Χακ

Πρωταγωνιστούν: Αντίλ Χουσαΐν, Μαρία Μοζντάχ, Εκαβάλι Κανά

Οι δύο νικητές που κερδίζουν από μια μονή πρόσκληση είναι η Βασιλική Τ. και ο Κώστας Τ.

 

   Κόρη Πακιστανών μεταναστών στη Νορβηγία, η 16χρονη Νίσα δημιουργεί σκάνδαλο όταν ο πατέρας της τη βρίσκει στο κρεβάτι με ένα αγόρι. Μόνη διέξοδος για να ξεπλύνει η οικογένεια την ντροπή είναι να γυρίσει η Νίσα στην πατρίδα.

   Σκανδιναβή πακιστανικής καταγωγής, η Ιράμ Χακ επιστρέφει στις διχασμένες –όπως και η ίδια– γυναίκες ανάμεσα στη θρησκόληπτη, συντηρητική Ασία και την απελευθερωμένη Βόρεια Ευρώπη. Μετά­ τη Μίνα του «I Am Yours» (νορβηγική πρόταση για τα ξενόγλωσσα Όσκαρ του 2013) μας συστήνει τώρα τη 16χρονη Νίσα, κόρη Πακιστανών μεταναστών στη Νορβηγία, η οποία δημιουργεί σκάνδαλο όταν ο πατέρας της τη βρίσκει στο κρεβάτι με ένα αγόρι. Μόνη διέξοδος για να ξεπλύνει η οικογένεια την ντροπή είναι να γυρίσει η Νίσα στην πατρίδα και να μεγαλώσει «φρόνιμα» δίπλα στους θείους της. 

 Ξεπερνώντας τα διαπολιτισμικά προφανή και τα κινηματογραφικά κοινότοπα, η Ιράμ Χακ αποκαλύπτει πώς η οικογενειακή αγάπη μπορεί να γίνει η σκληρότερη –για όλους– φυλακή. Ακολουθεί από κοντά την αποφασισμένη μα εγκλωβισμένη ηρωίδα, περιγράφοντας διεισδυτικά το πόσο φυσικά αλλά και ψυχολογικά κινείται μέσα σε μια διπλή κοινωνική απομόνωση. 

Οι γνώριμες εικόνες της κερδίζουν με τη φυσικότητά τους, η διδακτική διάθεση υποχωρεί μπροστά στα ειλικρινή συναισθήματα και το τελευταίο πλάνο έρχεται γλυκά μα και ύπουλα να φωτίσει και την άλλη πλευρά του νομίσματος.

Χρήστος Μίτσης

Αθηνόραμα

 

Υστέρα από απόφαση το νέου Δ.Σ. και στο πλαίσιο της προσφοράς στο κοινό της Πρέβεζας οι μαθητές και οι άνεργοι θα μπορούν με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας να παρακολουθούν δωρεάν τις ταινίες.

Για το υπόλοιπο κοινό που αγαπάει το σινεμά η τιμή εισόδου έχει οριστεί στα 6 ευρώ και μειωμένο για τους φοιτητές στα 4 ευρώ.

 

Πολυμέσα