Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 10:40

Σε Κασσώπη και Λούρο το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ηπείρου (West side mountains doc fest)

Προβολές σε Κασσώπη και Λούρο περιλαμβάνει το 4ο West Side Mountains Doc Fest, που θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα σημεία της Ηπείρου από τις 6 έως και τις 21 Αυγούστου.

Το 4ο WEST SIDE MOUNTAINS DOC FEST ή Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ηπείρου, είναι ένα δεκαήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ το οποίο δέχεται συμμετοχές από όλο τον κόσμο και από δημιουργούς κάθε ηλικίας και εθνικότητας που υποβάλλουν τις ταινίες τους στις επιτροπές του Φεστιβάλ.

Κύριος στόχος του φεστιβάλ είναι η προβολή, ανάδειξη και κατανόηση των βασικών αρχών της κινηματογραφικής τέχνης και έτσι το WEST SIDE MOUNTAINS DOC FEST αναπτύσσει γέφυρες πολιτισμού με όλο τον κόσμο, ενισχύει την αίσθηση της κοινότητας και της διαπολιτισμικής επικοινωνίας, ενώ παράλληλα εκπαιδεύει και εξοικειώνει τον θεατή με την κινηματογραφική τέχνη.

Συγχρόνως, το Φεστιβάλ, μέσω των επιλογών του και των ειδικών αφιερωμάτων του, προβάλλει κοινωνικά θέματα και έρχεται αντιμέτωπο με στερεότυπα και προκαταλήψεις κάθε μορφής. Προς την κατεύθυνση αυτή, απορρίπτονται από την διοργάνωση, ταινίες με ακραίες πολιτικές, ρατσιστικές ή θρησκευτικές θέσεις.

Στην Πρέβεζα το Φεστιβάλ θα πραγματοποιήσει 2 προβολές, στις 12/8 στο Λούρο και στις 16/8 στην Κασσώπη.