Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 10:42

«Παρισινή εκπαίδευση» την Τετάρτη από την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

Η Κινηματογραφική Λέσχη πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική προβάλλει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, 21:00 σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο την «Παρισινή εκπαίδευση» του Jean Paul Civeyrac, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για την ταινία: «Παρισινή εκπαίδευση»

Ένας νέος από τη γαλλική επαρχία καταφθάνει στο Παρίσι για να σπουδάσει Κινηματογράφο και, φυσικά, εκπαιδεύεται σε όλες τις δοκιμασίες της τέχνης, της φιλίας, του έρωτα, του πολιτικού ιδεαλισμού. Μια αυτομυθοπλαστική –και όχι αυτοβιογραφική– ταινία φτιαγμένη από έναν έμπειρο σκηνοθέτη (αλλά και καθηγητή Σκηνοθεσίας) με την ορμή της «πρώτης φοράς» και στοχαστική νοσταλγία, ως φόρος τιμής στη Μέκκα της κινηματογραφικής μυθολογίας στην Ευρώπη.

Γαλλία, 2018

Σκηνοθεσία: Jean Paul Civeyrac
Σενάριο: Jean Paul Civeyrac
Διεύθυνση φωτογραφίας: Pierre-Hubert Martin
Μοντάζ: Louise Narboni
Ήχος: François Méreu
Ηθοποιοί: Andranic Manet, Gonzague Van Bervesselès, Corentin Fila, Diane Rouxel, Jenna Thiam, Sophie Verbeeck, Valentine Catzeflis, Charlotte Van Bervesselès, Nicolas Bouchaud, Laurent Delbecque, Jeanne Ruff
Διάρκεια: 136΄λεπτά


Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα social media καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση.

Facebook : @kileprevezas
Blogspot : kileprevezas.blogspot.com
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πολυμέσα