Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 19:36

"Ο σκοτεινός θάλαμος" την Τετάρτη από την Κινημητογραφική Λέσχη Πρέβεζας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλλει με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας που εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, την ταινία La cámara oscura (Ο σκοτεινός θάλαμος) σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Θερβάντες, την Τετάρτη 8 Mαρτίου 2023, 21:00στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για την ταινία La cámara oscura (Ο σκοτεινός θάλαμος)

Σε μια κοινότητα της επαρχίας Έντρε Ρίος, στα τέλη του 19ου αι. γεννιέται ένα κοριτσάκι που κατά τη γνώμη της οικογενείας του είναι άσχημο. Η οικογένεια θεωρεί πως το κορίτσι μεγαλώνει άχαρα και πως εξελίσσεται σε μια ασήμαντη γυναίκα, σχεδόν αόρατη. Παρ’ ότι οι άλλοι την αγνοούν, εκείνη δεν παύει να βλέπει τον κόσμο που μας περιβάλλει με μεγάλο ενδιαφέρον προς εκείνες τις μικρές εκδηλώσεις ομορφιάς που διακρίνει κανείς μόνον αν σταθεί να παρατηρήσεις. Χρόνια αργότερα, ενώ η γυναίκα είναι πια παντρεμένη με παιδιά, φτάνει στο αγροτόσπιτό τους ένας γάλλος φωτογράφος, ο μοναδικός άνθρωπος που θ’ ανακαλύψει με άλλη ματιά, την ιδιαίτερη ομορφιά της πρωταγωνίστριας και του έντονου εσωτερικού της κόσμου.

Σκηνοθεσία: Maria Victoria Menis.

Παίζουν: Mirta Bogdasarian, Fernando Armani.

Αργεντινή- Γαλλία /2007/86′


Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα social media καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση.

Facebook : @kileprevezas
Blogspot : kileprevezas.blogspot.com
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πολυμέσα